Cind Eros ajunge peste norii Europei, oachesele spanioloaice si guralivii italieni devin tintele sale preferate.

Daca politicienii nu prea se inteleg in Comunitatea Europeana, cind vine vorba depre iubire, cetatenii batrinului continent se arata mult mai deschisi la o aventura sau chiar la o casatorie cu un vecin de peste granita. Barbatii italieni si femeile spaniole conduc in topul fanteziilor burlacilor europeni, arata un studiu realizat de platforma online de intilniri amoroase match.com. Sondajul, citat de ziarul ĄDie Welt", a inclus 6.000 de respondenti necasatoriti din Germania, Franta, Spania, Suedia si Marea Britanie.

Nemtii nu prea sint doriti ca parteneri de vecinii europeni. In schimb, barbatii italieni si femeile iberice conduc in topul preferintelor. De exemplu, 38% dintre spanioloaice si-ar alege un partener italian si, invers, 24% dintre barbatii italieni se uita cu jind spre vecinele din Spania. Criteriile de selectie a partenerului difera considerabil intre natii. Astfel, aproape jumatate dintre nemti apreciaza aparitia generala, 40% dintre britanici pun pret pe chip, in vreme ce 44% dintre danezi sint atrasi de privirea celuilalt.

Consensul burlacilor europeni apare insa atunci cind se pune problema locului potrivit pentru un rendez-vous. Majoritatea pariaza pe o cafenea, chiar daca suedezii, mai conventionali, flirteaza la restaurant. Cind sint nevoiti sa ia in serios relatia, germanii sint cei mai dispusi sa treaca granita pentru a-si gasi perechea. De altfel, jumatate dintre ei spun ca au avut deja o relatie amoroasa europeana, in timp ce abia 38% dintre francezi se pot lauda ca au flirtat cu persoane din afara Hexagonului. In fine, cind vine vorba despre alegerea unei tari pentru noul camin, majoritatea amorezilor se vad instalati in Spania vinului si tapasului.