Presedintele Uniunii Populare Social-Crestine (UPSC), Ioan Talpes, a afirmat ieri, intr-o conferinta de presa, ca problema interceptarilor telefonice "va mai bantui societatea romaneasca, in conditiile in care ea a fost mostenita dinainte de 1989". "
Presedintele Uniunii Populare Social-Crestine (UPSC), Ioan Talpes, a afirmat ieri, intr-o conferinta de presa, ca problema interceptarilor telefonice "va mai bantui societatea romaneasca, in conditiile in care ea a fost mostenita dinainte de 1989". "Demisia lui Claudiu Saftoiu din functia de director al SIE a fost un moment care va continua sa creeze valuri, pentru ca aceasta situatie a fost impusa de o gafa - trimiterea scrisorii care a demonstrat lipsa de profesionalism a celor care au compus-o. (...) Nu cred ca cineva de la SIE a interceptat telefoane in afara legii. Claudiu Saftoiu trebuia sa-si dea demisia. Actul este onorabil, pentru ca acea scrisoare nu a facut decat sa bulverseze ceea ce s-a intamplat in fata comisiei parlamentare speciale" - a apreciat Ioan Talpes. In opinia sa, constituirea unei comisii parlamentare pentru problema interceptarilor telefonice "adanceste starea de neincredere a populatiei". "Aceasta comisie ar trebui sa analizeze, cel putin pentru ultimii zece ani, atat pe cei din Opozitie, cat si pe cei de la Putere", a adaugat el. Ioan Talpes a subliniat ca nominalizarea unei persoane in fruntea unui serviciu de informatii este extrem de importanta si a calificat ca fiind "o aberatie" sa se considere ca serviciile de informatii nu au, la randul lor, servicii de interceptare. El a aratat ca legea nu interzice nici macar cetatenilor sa intercepteze telefoane. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.