Profitul bun oferit de piata imobiliara autohtona face ca Romania sa fie printre cele mai atractive tinte pentru investitori.

Fondurile de investitii se uita cu insistenta spre Romania. „Acum, in Europa, fondurile de investitii obtin randamente intre 3 si 6%, in Europa de Est, intre 5 si 8%, si in Romania, intre 7 si 10%", se arata intr-o analiza realizata de compania Regatta. Mai mult, potrivit PricewaterhouseCoopers, piata imobiliara din Romania este a doua din lume ca si atractivitate, dupa cea din Manhattan (SUA). „De-a lungul ultimilor doi ani si pe parcursul urmatorilor cinci ani, Romania a fost si va fi cea mai atractiva piata de investitii imobiliare", se mai arata in studiu. Profitul obtinut pe baza investitiei in proiectele rezidentiale dezvoltate in Bucuresti poate atinge 50-100%, in functie de locatia proiectului.

In Romania, sectorul real este cel mai profitabil pentru investitii, expertii PricewaterhouseCoopers estimind o rata a profitabilitatii de 500% in urmatorii zece ani. „Comparativ cu tarile vecine, in Romania, pretul pe metru patrat pentru proiectele rezidentiale este inca mic. Daca in Varsovia, Praga sau Budapesta preturile variaza intre 1.200 si 5.000 de euro, in Bucuresti, costul pe metru patrat este intre 800 si 2.500 de euro. Se estimeaza ca preturile se vor dubla in urmatorii trei - cinci ani", mai spun cei de la Regatta.