Reprezentantii Ofcom au declarat ca au primit o cerere de investigare a pietei de "pay tv" din partea rivalilor BskyB, companiile Virgin Media, Top UP TV si Setanta. Ofcom a anuntat ca in urma investigatiei va stabili daca este nevoie de interventia
Reprezentantii Ofcom au declarat ca au primit o cerere de investigare a pietei de "pay tv" din partea rivalilor BskyB, companiile Virgin Media, Top UP TV si Setanta. Ofcom a anuntat ca in urma investigatiei va stabili daca este nevoie de interventia Consiliul Concurentei.
BskyB si Virgin Media se afla in conflict pentru preluarea televiziunii comerciale ITV. Pentru a-l impiedica pe Richard Branson (cel care detine Virgin Media) sa achizitioneze ITV, James Murdoch, directorul general al operatorului prin satelit British Sky Broadcasting (BSkyB), care numara opt milioane de abonati, a dublat pretul de difuzare prin Virgin Media a programelor sale. Ca urmare a acestei hotarari, abonatii Virgin Media nu mai pot avea acces la canalul de informatii Sky News si la serialele americane transmise de acesta.
Operatorul prin satelit British Sky Broadcasting (BSkyB) este detinut de compania News Corporation, care desfasoara activitati media in Marea Britanie si Statele Unite. News Corporation detine mai multe zeci de posturi TV in intreaga lume, printre care reteaua SKY, canalele Fox News, compania de productie cinematografica 20th Century Fox, zeci de ziare si reviste. Concernul detine, de asemenea, mai multe publicatii precum "The Sun", "The Times", "Sunday Times" si "News of the World".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.