Primaria Capitalei incepe saptamana viitoare demolarea caselor expropriate pe Sos. Orhideelor, in locul lor urmand a fi ridicati stalpii de sustinere a pasajului rutier Basarab. "Majoritatea proprietarilor din zona au primit deja banii pe cladiri sau
Primaria Capitalei incepe saptamana viitoare demolarea caselor expropriate pe Sos. Orhideelor, in locul lor urmand a fi ridicati stalpii de sustinere a pasajului rutier Basarab. "Majoritatea proprietarilor din zona au primit deja banii pe cladiri sau terenuri. Nu stiu exact care este suma, insa exista o comisie de negociere, o societate angajata de municipalitate", a spus primarul general Adriean Videanu, ieri, intr-o vizita matinala la santier. Aproximativ 90 de imobile - terenuri si cladiri - proprietate privata vor fi afectate de construirea pasajului. "Toata partea dinspre est este afectata de demolari. Sunt circa 90 de imobile - ma refer la cladiri si terenuri. (...) Au mai ramas in litigiu cinci proprietati: fabrica de bere Grivita, o parte din terenul administrat de Orhideea, coltul de la IMSAT si alte doua proprietati, pentru care suntem in discutii", a anuntat Gheorghe Udriste, seful Directiei de Transporturi din cadrul municipalitatii.
Potrivit agentiei Mediafax, Primaria Capitalei a oferit ca despagubire suma totala de 251.937 lei, respectiv 2680 lei (766 euro) pe metru patrat pentru un teren in suprafata de 94 mp, situat pe Sos. Orhideelor, in aproprierea garii Basarab, si detinut de mai multi proprietari. Pentru alte doua cladiri, de 129 mp, respectiv de 39 mp, despagubirea a fost de 290 euro/mp, respectiv 105 euro/mp. Pentru o casa cu doua camere din aproprierea Garii Basarab, suma oferita a fost de 48.421 lei, echivalentul a circa 14.000 euro.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.