"Cerem statelor UE sa recunoasca pe deplin, in textul unei eventuale Constitutii Europene, dreptul la viata al fiecarei fiinte umane, din momentul conceperii, precum si recunoasterea radacinilor crestine pentru viitorul Europei," se spune intr-un ape
"Cerem statelor UE sa recunoasca pe deplin, in textul unei eventuale Constitutii Europene, dreptul la viata al fiecarei fiinte umane, din momentul conceperii, precum si recunoasterea radacinilor crestine pentru viitorul Europei," se spune intr-un apel adoptat, la 18 martie, la Cracovia, participantii la primul congres european desfasurat sub sloganul "Solidaritate - Libertate, Dreptate si Pace". Organizat de asociatia civica italiana "Solidaritatea", congresul a reunit reprezentanti ai unor miscari "provita" ("pentru viata") din statele membre UE, care au analizat posibilitatea inchegarii unei miscari politice paneuropene, ce ar urma sa promoveze recunoasterea dreptului la viata incepand din momentul conceptiei si pana la moartea naturala. Romania, singura tara majoritar ortodoxa participanta la congres, a fost reprezentata de Bogdan I. Stanciu, co-fondator si coordonator al "Asociatiei Provita pentru nascuti si nenascuti". "In tarile cu traditie democratica, cetatenii incep sa inteleaga ca mentinerea actualei <<politici a mortii>>, prin promovarea avortului, contraceptiei, libertinajului sexual, comportamentelor sexuale deviante si, mai nou, a sinuciderii asistate, va duce la disparitia Europei de pe harta demografica a lumii in viitorul nu prea indepartat", a spus reprezentantul Provita din Romania. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.