Ce invinuiri au fost aduse domnului Basescu? Ca a intervenit brutal in activitatile Parlamentului; ca si-a arogat dreptul la initiativa legislativa; ca a participat, uneori abuziv, la sedintele de guvern dincolo de cadrul constitutional; ca a refuzat
Ce invinuiri au fost aduse domnului Basescu? Ca a intervenit brutal in activitatile Parlamentului; ca si-a arogat dreptul la initiativa legislativa; ca a participat, uneori abuziv, la sedintele de guvern dincolo de cadrul constitutional; ca a refuzat sa numeasca unii ministri propusi de premier.
Aceste invinuiri au fost sustinute de domnul Florin Iordache din partea PSD, partid care, dupa cum se pare, a preluat rolul de acuzator principal.
Dand dovada de tact, liberalii teoretic aliati ai Partidului Democrat au fost mai rezervati. Cat priveste Partidul Democrat din care provine domnul Basescu, acesta nici nu si-a desemnat reprezentantii sai in cadrul Comisiei.
Doamna Norica Nicolai, membru al Comisiei, a declarat ca nu este de acord cu o serie de constatari din raport, adaugand totusi ca in raport sunt imputate presedintelui "o serie de chestiuni" de apreciat ca "fapte grave". Concluzia doamnei Nicolai a fost clara: "electoratul va avea ultimul cuvant in vederea demiterii presedintelui".
Nu exista indoiala ca impotriva domnului Basescu se formase, cu catva timp in urma, un front unit dispunand de majoritate parlamentara si in Comisia de ancheta.
Este indoielnic insa ca acuzatorii domnului Basescu vor avea castig de cauza si in cazul unui referendum, avand in vedere popularitatea de care domnia-sa se bucura.
Din punct de vedere constitutional, domnul Basescu are insa, ca urmare a votului Comisiei, o situatie destul de precara, pe care domnia-sa ar fi putut sa o evite daca nu ar fi perseverat, pana in panzele albe, sa ramana un presedinte-jucator in detrimentul stabilitatii sale...


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.