Despartirea de portughez l-ar costa pe magnatul rus 125 de milioane de lire sterline.

Patronul de la Chelsea, Roman Abramovici, si antrenorul Jose Mourinho nu si-au mai vorbit de la Craciun, tabloidele din Anglia pronosticind divortul dintre cei doi cel tirziu la finalul acestui sezon. Directorul executiv Peter Kenyon vrea sa-i duca insa la consiliere pe cei doi, organizind o intilnire „de pace" cel mai probabil pe unul dintre iahturile magnatului rus, la Monte Carlo.

Prea ocupat cu primul divort

„Mourinho a solicitat o intilnire cu Abramovici in urma cu cinci saptamini. Miliardarul rus era in mijlocul divortului de sotia sa, Irina, si a refuzat. Apoi, Abramovici nu a fost la petrecerea prile-juita de cistigarea Cupei Ligii Angliei de catre Chelsea si

s-a aflat la Moscova, cind Chelsea a invins pe Tottenham si s-a calificat in semifi-nalele Cupei Angliei. Kenyon crede ca ii poate impaca pe cei doi, dar este de acord ca timpul trece. Daca Abramovici si Mourinho nu se intilnesc in urmatoarele zece zile, Chelsea va intra intr-un program foarte incarcat si nu va mai fi timp de discutii", a notat „The Sun".

Irina l-a costat mai mult pe rus

Publicatia engleza sustine ca Mourinho vrea sa-si duca pina la capat contractul, care expira in 2010, chiar daca s-a scris ca ar putea pleca la Real Madrid, insotit de mai multi jucatori de valoare. Salariul portughezului este de cinci milioane de lire sterline pe an, astfel ca ruperea unilaterala a contractului ar insemna un gol de 15 milioane in conturile lui Abramo-vici. Conform „The Sun", la aceasta suma s-ar adauga alte 25 de milioane pentru aduce-rea unui alt tehnician celebru si 30 de milioane pentru un nou Frank Lampard, care ar pleca impreuna cu Mourinho la Real Madrid.

De asemenea, Abramovici va trebui sa puna la dispozitia noului antrenor 50 de milioane de lire sterline pentru transferuri si sa mai plateasca cinci milioane pentru un nou staff tehnic. Total - 125 de milioane de lire sterline. Un mizilic pe linga divortul de sotie, care, teoretic, il costa 1,5 miliarde de lire, in cazul in care Irina nu accepta oferta de 300 de milioane de dolari si evitarea unui lung proces in provincia Ciukotka, guvernata chiar de Roman Abramovici.