Seful Departamentului pentru Afaceri Europene, secretarul de stat Adrian Ciocanea, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca valoarea taxei de prima inmatriculare a fost "amplificata surprinzator de mult" fata de forma Guvernului in Comisia
Seful Departamentului pentru Afaceri Europene, secretarul de stat Adrian Ciocanea, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca valoarea taxei de prima inmatriculare a fost "amplificata surprinzator de mult" fata de forma Guvernului in Comisia de buget-finante din Camera Deputatilor.
Ciocanea a sustinut ca taxa de prima inmatriculare reprezinta o problema de actualitate, mentionand totodata ca "eventualele prejudicii cauzate deja actioneaza retroactiv". "Chiar daca Romania va inceta sau va reajusta taxa, diferenta trebuie returnata de Ministerul Finantelor", a adaugat secretarul de stat. El a precizat ca taxa a avut "o evolutie istorica interesanta", tabelul cu valorile taxei fiind modificate in Parlament. "Tabelul cu valorile acestei taxe a iesit din Guvern intr-o forma si a fost amplificat la Comisia de buget-finante din Camera Deputatilor. Am facut o investigatie si nimeni nu stie cine a propus majorarea taxei. In raportul comisiei se spune ca a fost vorba de o propunere a comisiei in ansamblu. Problema taxei de prima inmatriculare poate ca nu ar fi aparut daca nu s-ar fi amplificat surprinzator de mult in Parlament", a adaugat Adrian Ciocanea.Comisia Europeana va initia, astazi, procedurile legale impotriva Romaniei, pentru sistemul de impozitare al autovehiculelor, intrucat reglementarile existente sunt discriminatorii in cazul unor automobile uzate. "Regula nu poate fi mentinuta in forma actuala (...) Este discriminatoare fata de automobilele de mana a doua provenite din alte state membre", a declarat, luni, comisarul european pentru Fiscalitate, Laszlo Kovacs, citat de Reuters. (G.R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.