Sandoi se vede la baraj
Antrenorul echipei nationale de tineret a declarat ieri, la reunirea lotului pentru amicalele cu Irlanda de Nord si Polonia, ca selectionata Frantei are cele mai multe sanse la castigarea Grupei a 10-a din preliminariile CE din 2009. Sandoi considera ca Romania are prima sansa pentru a ocupa locul doi, care ar duce la baraj, in fata Bosniei-Hertegovina, Tara Galilor si Malta. "Cunoastem grupa, avem o favorita certa, Franta, dar asta nu inseamna ca in primul meci nu vom merge doar la victorie. Este un dezavantaj ca jucam primul meci din aceste preliminarii tocmai in Franta. Ne dorim sa terminam grupa pe primul loc, dar si un eventual loc doi ne-ar putea duce tot la calificare in urma unui baraj. Dar si Bosnia ar putea ridica ceva probleme. Amicalele cu Irlanda de Nord si Polonia au fost stabilite inainte de a cunoaste adversarii din preliminarii, dar consider ca sunt teste utile, cu adversari destul de incomozi", a declarat Sandoi. Selectionata "under 21" a Romaniei va disputa doua partide amicale, cu Irlanda de Nord (24 martie, la Pitesti, ora 15) si cu Polonia (28 martie, la Mogosoaia, ora 15). (MIG)
Amenintare pentru absentii Pro
Comisia Tehnica din cadrul FRF si-a exprimat nemultumirea fata de antrenorii din Liga I care au absentat nemotivat luni, la Cursul Pro, existand posibilitatea sanctionarii acestora, informeaza FRF. "Comisia Tehnica isi exprima nemultumirea fata de antrenorii Mircea Rednic (Dinamo Bucuresti), Cosmin Olaroiu (Steaua Bucuresti), Razvan Lucescu (Rapid Bucuresti), Cristiano Bergodi (CFR Cluj), Ioan Ovidiu Sabau (Gloria Bistrita), Marius Lacatus (UTA Arad), Stefan Stoica (Universitatea Craiova) si Petre Grigoras (Otelul Galati), acestia absentand nemotivat de la intalnirea de luni, de la Casa Fotbalului, cand, in cadrul Cursului de antrenori Pro, a conferentiat Danny Rizer, directorul Scolii de Antrenori din cadrul Federatiei Elvetiene. Comisia Tehnica va analiza posibilitatea de a lua masurile care se impun", se arata in comunicatul comisiei. (MIG)
Interimat la FR Atletism
Astazi este programat Consiliul Federal al FR Atletism, care va lua nota de demisia presedintelui Ilie Floroiu si va vota un sef care sa asigure interimatul pana la Adunarea Generala extraordinara. Aceasta urmeaza sa fie programata in termen de 30 de zile din momentul in care au fost convocate toate structurile din teritoriu. Unul dintre favoriti este conducatorul CS Steaua, George Boroi, care, alaturi de palmaresul international important de fost hudler, beneficiaza si de experienta de manager. La sedinta la care si-a anuntat prezenta si Octavian Belu, presedintele ANS, se va analiza si prestatia lamentabila a atletilor nostri la Europenele indoor, finalul acestora, in care s-a inregistrat recordul de ineficienta, nici o medalie, determinand, intr-o oarecare masura, actul de abdicare a lui Floroiu. (C.V.)