Sorin Matei si George Boroi sint favoriti pentru a prelua functia de presedinte interimar al Federatiei Romane de Atletism.

Consiliul Federal va decide astazi data Adunarii Generale extraordinare, dar si cine il va inlocui pe Ilie Floroiu in functia de presedinte al Federatiei Romane de Atletism pina la organizarea alegerilor. Nemultumit de colaborarea cu subordonatii sai, Ilie Floroiu si-a depus demisia la inceputul lunii martie, dupa Europenele de sala de la Birmingham, el raminind in functie pina la 2 aprilie.

„Favoriti pentru postul de presedinte interimar sint Sorin Matei si George Boroi", ne-au declarat surse din cadrul FRA. Desi a cochetat cu ideea de a candida pentru postul de presedinte, fiind sustinuta si de presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, Octavian Bellu, fosta campioana olimpica Gabriela Szabo se pare ca a renuntat, preferind functia de secretar general.

Marasescu s-ar putea intoarce

Rezultatele dezastruoase obtinute de atletismul romanesc in ultimele 18 luni l-ar putea aduce inapoi in structurile de conducere ale FRA pe fostul secretar general Nicolae Marasescu, trecut pe linie moarta la ultimele alegeri. Propunerea a fost lansata chiar de directorul tehnic, Titi Mihail, unul dintre cei care se pare ca „l-au lucrat" pe Marasescu la ultimele alegeri. „Deocamdata, nu mi s-a solicitat acest lucru, iar eu nu ma voi autopropune. Sint dispus sa ma intorc, dar nu in orice conditii. Daca au nevoie de experienta mea, astept sa fiu chemat", a spus Marasescu. Chiar daca a fost tradat de fostii colaboratori, in cazul in care se va intoarce, fostul secretar general doreste sa faca echipa cu acestia. „Vreau sa lucrez cu echipa cu care am venit in 1990. Nu intentionez sa dau pe nimeni afara, nu sint ranchiunos. Atletismul e mai presus de orgolii", concluzioneaza Marasescu.