Primarul Constantei, Radu Mazare (foto), a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul Primariei, ca agentii economici din statiunea Mamaia i-au cerut sa reintroduca taxa de irigatii a spatiilor verzi, informeaza Mediafax.
Primarul Constantei, Radu Mazare (foto), a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul Primariei, ca agentii economici din statiunea Mamaia i-au cerut sa reintroduca taxa de irigatii a spatiilor verzi, informeaza Mediafax.
Astfel, Asociatia Patronala Mamaia - care reuneste 49 de patroni de hoteluri din statiune - solicita reinstituirea taxei motivand ca "au nevoie de acest serviciu" prestat de autoritatea locala. Municipalitatea constanteana a introdus o serie de taxe speciale in 2003 pe care urmau sa le plateasca agentii economici insa, in primavara anului 2006, Prefectura Constanta a obtinut in contencios administrativ anularea lor. La finele lui 2006, CL Constanta a aprobat reintroducerea taxelor speciale pentru anul 2007, dar Prefectura a inaintat din nou, in luna martie, actiune in instanta pentru anularea acestora.
Prefectul: Sunt bani la bugetul local
"Prefectura a notificat municipalitatea, inainte de atacarea in instanta, pentru a purta discutii pe tema taxelor speciale, ca sa se evite un proces. Insa primarul Mazare nu a dorit sa discute aceasta problema. Instanta a declarat ilegale aceste taxe, in 2006, astfel ca nu putem fi de acord cu un lucru ilegal. Mai degraba este vorba de un management prost, deoarece sarcina de a gospodari orasul este a primarului", ne-a declarat prefectul Danut Culetu. El a adaugat ca bugetul local Constanta are suficiente surse (inclusiv taxa de statiune) sa gestioneze problemele din statiunile turistice.
Panouri "ca-n filmele cu prosti"
Radu Mazare a amenintat ca vor fi instalate din nou panouri in statiunea Mamaia, prin care turistii sa fie informati despre greutatile pe care el le intampina din partea guvernantilor in derularea unor proiecte, informeaza Mediafax. Mazare a declarat ca proiectul de prelungire a falezei pietonale din statiunea Mamaia este impiedicat de Ministerul Mediului si de Apele Romane, care nu isi dau avizul pentru investitie. Radu Mazare a spus ca daca Ministerul Mediului si Apele Romane nu vor aviza proiectul va monta panouri prin care va delimita terenul Primariei de cel al Apelor Romane. "Probabil ca faleza va fi intrerupta din loc in loc si turistii vor fi nevoiti sa se plimbe prin nisip. Asa ca vom pune panouri, ca-n filmele cu prosti, pe care sa scrie "Aici se termina terenul Primariei" si "De aici incepe terenul Apelor Romane", a precizat Radu Mazare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin