Prezenta vicepresedintelui Comisiei Europene, Franco Frattini, saptamana trecuta, in Romania si conferinta sa de presa au insemnat un trist moment de aducere aminte pentru cei care au avut nenorocul sa vada la lucru "komisarii" Uniunii Sovietice, acu
Prezenta vicepresedintelui Comisiei Europene, Franco Frattini, saptamana trecuta, in Romania si conferinta sa de presa au insemnat un trist moment de aducere aminte pentru cei care au avut nenorocul sa vada la lucru "komisarii" Uniunii Sovietice, acum 50 de ani, sustine europarlamentarul Eugen Mihaescu, intr-o scrisoare de protest adresata presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso.
Reamintim ca Franco Frattini s-a aflat intr-o vizita oficiala in Romania, in perioada 16-17 martie, cu pretextul participarii la Conferinta scolilor de magistratura din Europa Centrala si de Est, organizata la Insitutul National al Magistraturii. In opinia lui Mihaescu, "Frattini s-a comportat chiar mai rau decat acei <<komisari>> bolsevici, pentru ca a fost mult mai direct: pur si simplu si-a manifestat direct sprijinul pentru doi dintre ministrii Guvernului roman". "Cred ca dl Frattini are toata libertatea sa isi imagineze ca un fost procuror ceausist infricosator se poate transforma intr-un aparator al democratiei si al drepturilor omului", afirma Mihaescu in scrisoare. Totusi, considera semnatarul epistolei, "este de neacceptat ca dl Frattini, asezat cot la cot cu Macovei, sa pretinda Parlamentului Romaniei ce si cum sa voteze", in conditiile in care ministrul Justitiei a fost aspru sanctionat de Senatul Romaniei si apoi acuzat ca a facut modificari unei legi care a fost trimisa la Parlament. "Este sigur, dl Frattini ca traducerea din limba romana a legii de functionare a Agentiei pentru integritate este corecta? Este sigur ca se afla in posesia aceluiasi text ca Parlamentul roman?", se intreaba europarlamentarul, care sustine ca acest act normativ, in varianta prezentata Parlamentului, va transforma Romania intr-un stat politienesc. (L.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.