Pentru aprobare, documentul ar fi trebuit sa primeasca 69 de voturi, respectiv jumatate plus unu din numarul total al senatorilor. La dezbaterea impotriva motiunii au fost prezenti foarte putini senatori, de la vot lipsind pana si initiatorii documen
Pentru aprobare, documentul ar fi trebuit sa primeasca 69 de voturi, respectiv jumatate plus unu din numarul total al senatorilor. La dezbaterea impotriva motiunii au fost prezenti foarte putini senatori, de la vot lipsind pana si initiatorii documentului. Motiunea a fost initiata de PSD, care a gasit 15 capete de acuzare pe baza carora a cerut demisia ministrului Educatiei, Mihai Hardau. Documentul a fost sprijinit, cel putin la nivel declarativ, de parlamentarii PRM si PC. Pesedistii au remarcat numarul si amploarea grevelor din toamna anului 2005, lipsa avizelor medico-sanitare pentru institutiile de invatamant, fraudarea testelor nationale si a Bacalaureatului, cresterea abandonului scolar, lipsa infrastructurii si a cadrelor calificate in mediul rural. In replica la acuzatiile aduse, ministrul Educatiei a spus ca documetul "contine neadevaruri, interpretari intentionate si afirmatii nesustenabile". "Raspunsul meu la motiunea simpla depusa de senatori ai PSD, PRM si PC imi ofera posibilitatea de a clarifica unele opinii eronate ale persoanelor mai putin familiarizate cu functionarea sistemului de educatie, de a va informa in legatura cu rezultatele evidente ale activitatii noastre", a declarat Hardau. Acesta a mai spus ca vede in motiune "o continuare a actiunilor denigratoare la adresa invatamantului romanesc, actiuni subsumate unor interese politice". (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.