In poarta adversarilor nostri de simbata nu poate sta Van der Sar. Inlocuitorul lui este Stekelenburg, coleg cu Ogararu la Ajax.

La fel ca noi, olandezii au si ei probleme cu portarii. Numai ca Van Basten nu poate opta intre doi goalkeeperi in mare forma, asa cum Piturca are de ales intre Coman si Lobont, ci a aflat ca nu il poate utiliza simbata pe Erwin Van der Sar. Portarul lui Manchester United s-a accidentat la coapsa in timpul incalzirii pentru meciul cu Middlesbrough, din sferturile de finala ale Cupei Angliei, si va continua recuperarea la club. Rezerva lui este Henk Timmer, de la Feyenoord Rotterdam, care are 36 de ani.

In situatia neplacuta si deocamdata putin plauzibila in care Victor Piturca rateaza calificarea la Euro 2008, Mircea Sandu trebuie sa ia neaparat in calcul si varianta George Becali, pe lista potentialilor succesori. Patronul Stelei, satul sa tot astepte de la altii recunoasterea calitatilor lui de antrenor, si-a dat pe fata aceste calitati: „Daca pe Radoi nu-l ceream eu fundas de marcaj, nu ajungea la nationala". Nici problemele psihologice ale fotbalistului contemporan nu sint neglijate de Mourinho cu trei sute de oi: „Mirel Radoi este un om foarte orgolios si cind nu merge echipa el se duce si-l ataca pe unu, dupa aia ii ataca pe toti. Il fac aia miuta si isi bat joc de el. Am zis, de ce sa-si bata joc de finul meu, lasa sa stea finul meu la marcaj, si sa-si bata adversarii joc de ceilalti. E finul meu si tin la el. Cind il ve-deam ca alearga aia de colo colo ma enervam si eu. Bineinteles ca ia cartonas rosu, ca se enerveaza si face un fault agresiv".

Jucatorii lui Ahmetov, tratament de miliardari

Ultimii sositi la Mogosoaia au fost fotbalistii lui Sahtior Donetk, Razvan Rat si Ciprian Marica, ei venind din Ucraina cu un avion particular, deoarece luni seara echipa antrenata de Mircea Lucescu a disputat un meci in campionat. Primul antrenament a fost condus de antrenorul secund al nationalei, Stefan Iovan. Selectionerul se afla la Craiova pentru a-l conduce pe ultimul drum pe tatal sau, decedat simbata. Inmormintarea a avut loc ieri la prinz si era foarte posibil ca Piturca sa nu poata pregati echipa nici la antrenamentul de ieri-seara, inchis presei. Inainte de aceasta sedinta de pregatire, jucatorii au vizionat ieri-dimineata ca-sete cu ultimele jocuri oficiale ale Olandei.

Piti a convocat si bucatarul Imediat dupa meciul cu Olanda, delegatia Romaniei va pleca spre Piatra Neamt, via aeroportul din Bacau. FRF a solicitat 33 de camere duble si doua apartamente. La Hotel Central, un apartament costa 450 de lei pe noapte, in timp ce o camera obisnuita costa 195 de lei. Personalul hotelului a declarat ca tricolorii vor veni cu propriul bucatar.