Reprezentativa de polo a Romaniei a pierdut pe final meciul cu Canada, scor 8-9, de la CM.

Increzatori dupa rezultatele din ultimii doi ani - locul 6 la Mondiale si pozitia a 4-a la Europene, poloistii romani si-au propus, la plecarea spre Melbourne, locul de desfasurare a CM, un obiectiv indraznet - clasarea pe podium. Dar cum socotelile de acasa nu se potrivesc cu cele din tirg, echipa antrenata de Vlad Hagiu a fost „bagata la apa" de un adversar modest, Canada, in meciul inaugural al grupei D. Desi porneau ca favoriti certi in fata reprezentativei frunzei de artar, pe care o invinsesera de fiecare data pina acum, elevii lui Vlad Hagiu au pierdut infruntarea, cu scorul de 9-8. Golurile Romaniei au fost marcate de Iosep (3), Radu (2), Dina, Busila si Kadar (cite unul).

La editia anterioara a CM, disputata la Montreal, Romania a invins, tot in grupa, Canada, cu scorul de 10-2, cele doua formatii incheind atunci competitia pe locurile 6, respectiv 13. „Ne-am crezut mai buni decit ei si nu ne asteptam sa pierdem. Am jucat bine pina in ultimul sfert, dar n-am mai reusit sa inscriem in ultimele minute", a declarat Iosep.

Urmatorul meci al Romaniei este programat in aceasta noapte, de la ora 00.00 (ora Romaniei), in compania Noii Zeelande. Echipa care se va clasa pe primul loc se va califica direct in sferturile de finala, in vreme ce ocupantele pozitiilor 2 si 3 vor disputa meciuri de baraj.