Reprezentativa de polo a pierdut ieri dimineata primul meci din cadrul Grupei D a Mondialelor de la Melbourne, fiind depasita surprinzator de Canada, scor 8-9 (2-1, 2-3, 3-3, 1-2). La finalul intalnirii, "tricolorilor" nu le venea sa creada ca au pie
Reprezentativa de polo a pierdut ieri dimineata primul meci din cadrul Grupei D a Mondialelor de la Melbourne, fiind depasita surprinzator de Canada, scor 8-9 (2-1, 2-3, 3-3, 1-2). La finalul intalnirii, "tricolorilor" nu le venea sa creada ca au pierdut in fata unui adversar pe care l-au depasit clar la ultimele doua editii mondiale, iar antrenorul Vlad Hagiu abia isi gasea cuvintele. "N-avem nici o scuza!", spunea extrem de suparat fostul mare poloist.
Poloistii romani s-au aflat la baza primei mari surprize a celei de-a XII-a editii a Campionatului Mondial, care se disputa in aceste zile in Complexul Sportiv Acvatic din Melbourne, echipa noastra fiind scufundata de Canada chiar in etapa inaugurala, spre marea dezamagire a delegatiei inotatorilor "tricolori", prezenta in tribune sa-si incurajeze "colegii", in frunte cu Doina Sava si Camelia Potec. Mai bine pregatiti fizic si mult mai bine motivati decat la ultimele doua editii mondiale, cand romanii au castigat la pas disputele directe din grupe, canadienii au intrat in apa dornici sa obtina un rezultat favorabil, desi calculele specialistilor dadeau ca favorita certa echipa noastra.
"Tricolorii" au intrat la apa
Din pacate, prestatia poloistilor nostri a lasat mult de dorit, gafele din aparare fiind completate de ratarile exasperante din ofensiva, unde Romania a inregistrat un record negativ, 8 goluri din 37 de suturi, in vreme ce Canada a excelat cu 9 reusite din 22 de actiuni. In plus, mobilitatea apararii bine pusa tactic in apa de antrenorul sarb Jovanovic, care a mizat foarte mult pe anihilarea "centrului" C. Radu, a dat mari batai de cap ofensivei noastre, din randul careia doar Andrei Iosep si, pe alocuri, Edi Andrei si-au facut datoria in prima parte a meciului. De altfel, cei doi au si mentinut echilibrul pe tabela pana la pauza mare, scorul de 4-4 fiind un prim semnal de alarma. La reluare, C. Radu inscrie pentru 5-4, Al. Matei iroseste o superioritate numerica, iar Sayegh egaleaza la 5. Urmeaza cateva minute de cosmar, Graham readuce Canada in avantaj, 6-5, iar Edi Andrei inscrie, dar arbitrii anuleaza pe buna dreptate golul. "Tricolorii" vocifereaza, Mitchell pleaca pe contraatac si nu rateaza ocazia de a duce scorul la 7-5 pentru Canada, pentru ca Busila si C. Radu sa readuca speranta si sa inscrie din superioritate numerica. In ultima repriza, dupa ce, la 7-7, arbitrii au anulat un gol marcat de Felthon din penalty, C. Radu reuseste o interceptie si Kadar readuce Romania in avantaj, 8-7. A fost, din pacate, ultima noastra tresarire de orgoliu, pentru ca, aceiasi Feltham si Miller puncteaza din nou si Canada intra in ultimul minut de joc cu un avantaj fragil, de 9-8, care se mentine insa pana la final.
Regrete tardive
"Nu e nimic de spus", ne-a declarat dezamagit C. Radu, in vreme ce Iosep a punctat: "Canada a crescut mult valoric in ultimul timp. Noi ne-am facut viata amara si tot noi trebuie sa refacem ce am stricat". Ingandurat, antrenorul Vlad Hagiu recunostea la final: "Romanul tot roman ramane! Nu exista nici un fel de scuza sau motiv pentru esec. Am intalnit o echipa motivata, care a stiut ce vrea, dar nu accept sa ne invinga Canada! Mai avem cateva meciuri, inclusiv barajul pentru sferturile de finala, in care trebuie sa demonstram ca totul a fost doar un accident". Romania va evolua in urmatoarea partida cu Noua Zeelanda, joi, de la ora 0, ultimul meci din grupa fiind programat sambata, de la ora 10,40, cu Ungaria. Tot ieri, in celalalt meci din Grupa D, Ungaria - Noua Zeelanda 21-5.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.