Mircea Dinescu spune ca de la sfirsitul lunii se va intoarce la „Adevarul" ca actionar si ca poeziile lui vor fi inspirate de sudoarea fruntii celor care l-au dat afara.

„M-am inteles cu Dinu Patriciu ca pina la sfirsitul lunii martie voi intra in posesia a 9% dintre actiunile holdingului Adevarul", a declarat ieri Mircea Dinescu (foto) pentru „Cotidianul". De partea cealalta, actionarul majoritar al trustului de presa lasa sa se inteleaga ca exista o intelegere intre el si poet. „Sint partener cu Mircea Dinescu. Tranzactia nu este publica, este privata. Nu dau nici o cifra", ne-a comunicat telefonic Patriciu.

Exploatare cu drag

Nu e prima data cind Mircea Dinescu se anunta viitor actionar la „Adevarul". Saptamina trecuta, dupa ce conducerea ziarului a reziliat contractul cu el, poetul i-a amenintat pe Razvan Corneteanu, Laurentiu Ciocazanu, Adrian Halpert si pe Ovidiu Nahoi ca va continua la „Adevarul" si ca discutiile le poarta direct cu Dinu Patriciu. „Sa nu-si inchipuie baietii ca vine Dinescu cu chef de razbunare. Nu. Sa scrie ei. Eu o sa-i exploatez cu mare drag. O sa le iau 9% din sudoarea muncii si eu o sa stau sa scriu versuri pe malul Dunarii", comenteaza scriitorul, care a adaugat ca nu va incerca sa schimbe decizia conducerii de a renunta la colaborarea editoriala. Totusi, dupa ce va deveni actionar cu acte in regula, Dinescu va merge in redactie pentru o discutie cu sefii de la „Adevarul" si abia atunci va decide daca va mai semna sau nu in paginile ziarului.

„Nu va mai scrie"

Insa directorul editorial al publicatiei, Adrian Halpert, sta ferm pe pozitii: „Indiferent daca Dinescu va dobindi sau nu calitatea de actionar, nu va mai scrie in «Adevarul», atita timp cit aceasta conducere editoriala va fi la acest ziar", a declarat el pentru NewsIn. Nici Razvan Corneteanu, directorul holdingului, nu se va razgindi in privinta colaborarii cu Dinescu: „Il vom trata pe Dinescu la fel cum ii tratam pe ceilalti actionari, dupa criterii de performanta".

Pachetul majoritar de actiuni al publicatiei a apartinut, pina in iulie anul trecut, Anei-Maria Tinu, fiica lui Dumitru Tinu. Dupa vinzarea a 60% catre Rompetrol, aceasta mai detine 24% din actiuni. Judecatoria Sectorului 1 a blocat vinzarea oricarui bun al Anei-Maria Tinu, pina la stabilirea definitiva a paternitatii lui Andrei Iucinu.