Producatorii care contrafac medicamente, jucarii sau alte bunuri risca sa faca patru ani de inchisoare sau sa plateasca amenzi de pina la 300.000 de euro, se arata intr-un regulament adoptat ieri de Parlamentul European, informeaza Reuters. Aprobat i
Producatorii care contrafac medicamente, jucarii sau alte bunuri risca sa faca patru ani de inchisoare sau sa plateasca amenzi de pina la 300.000 de euro, se arata intr-un regulament adoptat ieri de Parlamentul European, informeaza Reuters. Aprobat in unanimitate de reprezentantii celor 27 de state membre ale UE, regulamentul va deveni lege si stabileste infractiunile pentru incalcarea drepturilor de autor, a marcilor sau a drepturilor pentru design pe pietele interne din UE. Comisia urmareste astfel sa distruga productia organizata de bunuri piratate sau contrafacute, in special de medicamente care pot afecta sanatatea publica. Aceasta a refacut proiectul in 2005, pentru a include pedepse de drept penal si a exemplificat baza legala pentru aceasta actiune printr-o sentinta a Curtii Europene de Justitie (CEJ). CEJ a deliberat ca pedepsele eficiente si proportionale pot fi incluse printre eforturile de lupta impotriva delictelor grave. (A.S.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.