Fostul sef al DGA le-a dat ieri de inteles deputatilor din Comisia de aparare ca s-a razgindit in privinta acuzatiilor aduse conducerii MAI.Fostul Sef al DGA Marin Sintion (foto) a negat ieri, in cadrul unei intilniri informale cu membrii Comisiei pentru aparare din Camera, existenta unor presiuni din partea conducerii MAI in efectuarea unor anchete, sustin surse care au parti-cipat la discutii.

Sintion a incercat sa arunce toata vina, sustin aceleasi surse, pe conflictul pe care il are cu seful Departamentului National Anticoruptie, Daniel Morar, dar si pe lipsa finantarilor pentru institutia pe care a condus-o.

Dezamagirea deputatilor a fost atit de mare incit este posibil ca deputatii din Comisia de aparare sa renunte la audierea oficiala de azi a fostului sef al DGA. „Asteptam sfirsitul anchetei care se desfasoara in acest moment la MAI si concluziile din actul de control si dupa aceea vom decide miine (astazi - n.a.) daca va fi cazul sa il invitam pe dl Sintion la o audiere oficiala", ne-a declarat deputatul PSD Marian Saniuta.

Dupa discutii, Sintion a refuzat sa dea declaratii in fata presei. El a precizat ca a spus totul in fata deputatilor. In fata ziaristilor, Sintion a confundat initial intilnirea informala cu o audiere, dar a revenit. El a mai spus ca nu a venit la Parlament din proprie initiativa si ca nu doreste sa isi lege cariera de magistrat de un scandal mediatic.

L-a acuzat pe Blaga de presiuni

Procurorul Marian Sintion a demisionat pe 6 martie a.c., dupa ce a refuzat o verificare a Corpului de Control al MAI. O saptamina mai tirziu, seful demisionar al DGA l-a acuzat pe ministrul Vasile Blaga ca ar fi facut presiuni asupra sa pentru a renunta la unele anchete. Sintion a formulat acuza in sedinta Comitetului Strategic al DGA, cind seful Directiei de Informatii din MAI, Virgil Ardelean, l-a intrebat daca insusi ministrul a facut presiuni asupra lui. „Da. Pe cazul Jandarmeria (generalul Costica Silion - seful Jandarmeriei Romane - n.r.)", a raspuns Sintion, apoi a continuat: „Mi-a spus: «Lasa-l in pace. Sa te duci dracului, ca nu a inceput lumea asta cu tine»".