Furtul intelectual al tehnologiilor militare rusesti, la care recurg fostele tari comuniste din Europa de Est, aduce un prejudiciu considerabil Rusiei, a declarat, recent, ministrul Apararii Serghei Ivanov, totodata vicepremier al Federatiei Ruse, pe
Furtul intelectual al tehnologiilor militare rusesti, la care recurg fostele tari comuniste din Europa de Est, aduce un prejudiciu considerabil Rusiei, a declarat, recent, ministrul Apararii Serghei Ivanov, totodata vicepremier al Federatiei Ruse, pentru cotidianul "Nezavissimaia Gazeta", nominalizand Romania si Polonia la acest capitol. Cele doua state modifica echipamentele militare rusesti - inclusiv arme de tip Kalasnikov - pentru a le prezenta, ulterior, drept modele proprii, a afirmat oficialul rus, sustinand ca Bucurestii au incercat sa vanda, recent, in Orientul Apropiat, un transportor blindat de conceptie romaneasca, in realitate un BTR-80 rusesc, usor reconfigurat. "Nimeni nu neaga faptul ca aceasta productie exista in Europa de Est, inclusiv in statele membre NATO. Acest lucru cauzeaza un prejudiciu direct economiei ruse si intereselor statului rus", a mai spus Ivanov. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.