Hipermarketurile bucurestene au fost invadate de grupuri de infractori slovaci si cehi, care isi trimit copiii la furat.

Politistii Sectiei 2 au prins in weekend trei minore, una de nationalitate slovaca si doua cehe, care au furat de la cel putin 15 persoane genti, posete, telefoane mobile si bani. Toate furturile au fost comise in incinta supermarketului Carrefour Baneasa, iar minorele - in virsta de 10, 12 si, respectiv 13 ani - au fost prinse in flagrant delict dupa mai multe ore de pinda.

Parintii minorelor au fost identificati in doua masini de lux - Mercedes si Opel - parcate in incinta complexului. Ei s-au aratat surprinsi de faptele copilelor, dar politistii sint convinsi ca ei stiau ce fac fetele in hipermarket. Primele concluzii trase de politisti in cazul hotilor cehi si slovaci arata ca in Capitala exista trei grupuri de aceste nationalitati, venite special pentru a fura. Nu s-a stabilit cu exactitate cind au venit, dar se stie ca de aproximativ zece zile se muta dintr-un hotel in altul. Este vorba despre zece persoane identificate pina acum - cinci barbati, doua femei si cele trei minore prinse furind.