SSIF Broker vrea sa fuzioneze cu Investco, HTI Valori Mobiliare si Transilvania Capital.

Compania SSIF Broker isi va majora capitalul cu 16,9 milioane de lei in urma fuziunii prin absorbtie cu firmele HTI Valori Mobiliare, Compania Romana de Investitii - Investco si Transilvania Capital. Astfel, Broker va emite 33,78 milioane de actiuni noi, cu valoare de 0,5 lei. Pentru acoperirea aportului companiilor absorbite, Broker va oferi actionarilor celor trei societati 81 de titluri Broker pentru o actiune Investco, 1.755 de titluri pentru o actiune HTI si 4,84 titluri pentru o actiune Transilvania Capital. Primele de fuziune sint de 38,1 milioane de lei in cazul HTI, 11,7 milioane de lei pentru Investco si 4,5 milioane de lei in cazul Transilvania Capital.

„Dupa realizarea fuziunii, SSIF Broker Cluj va deveni cea mai mare casa de brokeraj din Romania din punctul de vedere al capitalului social si a doua din punctul de vedere al cotei de piata", ne anunta Petru Prunea, presedintele SSIF Broker Cluj.

Ce cistiga clujenii

Broker va prelua active HTI de 22,95 milioane de lei. In cazul Investco si Transilvania Capital, activele totalizeaza 5,47 milioane de lei si, respectiv, 1,79 milioane de lei. Totodata, toate cauzele celor trei firme absorbite aflate pe rolul instantelor vor fi preluate de Broker, impreuna cu toate contractele aflate in derulare.

Broker Cluj-Napoca a obtinut anul trecut un profit net de 19 milioane de lei (5,4 milioane de euro), in crestere cu 47,3% fata de cistigul din 2005. Ieri, titlurile SSIF Broker au cistigat 2,5%, dupa publicarea proiectului de fuziune cu cele trei societati de brokeraj. Actiunile au deschis ziua la 1 leu si 99 de bani, iar in prima ora si jumatate au lipsit de la tranzactionare.

„Urmatorul pas al companiei SSIF Broker Cluj, dupa realizarea fuziunii, il reprezinta intrarea pe pietele de capital din Europa, respectiv din Republica Moldova", ne dezvaluie planurile de viitor presedintele SSIF Broker Cluj.