"Vom semna astazi sau maine (n.r. - luni sau marti) memorandumul cu Renault, pentru ca ARIS este mandatat sa incheie acest document. Memorandumul cuprinde detalii privind investitia si implementarea proiectului, precum si elemente despre facilitatile
"Vom semna astazi sau maine (n.r. - luni sau marti) memorandumul cu Renault, pentru ca ARIS este mandatat sa incheie acest document. Memorandumul cuprinde detalii privind investitia si implementarea proiectului, precum si elemente despre facilitatile pe care statul roman le ofera, potrivit legislatiei in vigoare, investitorului", a declarat secretarul general al ARIS, Florin Vasilescu, transmite Mediafax. El a mentionat ca memorandumul nu cuprinde clauze suplimentare privind facilitatile oferite de stat, care nu sunt cuprinse in legislatia romaneasca. "Avand in vedere ca Renault este un investitor important si se pare ca a luat decizia de a investi in Romania, acesta trebuie sa aiba o garantie din partea Guvernului ca vor fi implicate toate ministerele competente implicate in derularea acestei investitii", a spus Vasilescu.
El a mentionat ca facilitatile oferite Renault vor fi in concordanta cu legislatia in domeniul ajutorului de stat. Renault a anuntat, anul trecut, ca intentioneaza sa construiasca langa Titu un centru pentru proiectarea si dezvoltarea de modele auto destinate pietelor emergente. Realizarea proiectului presupune investitii de 450 de milioane de euro, in perioada 2007 - 2009.
Consiliul Judetean (CJ) Dambovita a incercat de trei ori, in cursul lunii februarie, sa vanda terenul de la Titu, cladirile aflate pe acest spatiu si alte mijloace fixe aferente, dar procedurile au esuat, deoarece firmele participante, Renault Technologie Roumanie si Automobile Dacia au refuzat de fiecare data sa achite pretul de pornire. Pretul terenului si a celorlalte bunuri aferente a fost stabilit initial la 29,1 milioane de lei, fiind redus ulterior la 27,6 milioane lei si, respectiv, 21,8 milioane lei. Dupa a treia incercare esuata de vanzare prin licitatie, Renault a propus CJ Dambovita, la sfarsitul lunii februarie, ca terenul de la Titu sa fie atribuit in concesiune pe 49 de ani. Propunerea a fost acceptata, urmand ca autoritatile locale sa organizeze o licitatie pentru concesionarea terenului, pornind de la o taxa anuala minima de 500 de euro pe hectar. Licitatia urmeaza sa aiba loc la sfarsitul lunii martie, iar in aprilie va fi anuntat castigatorul.
In plus, Grupul Renault va deschide in Bucuresti un centru de design pentru modele auto, proiect care va fi realizat pana la sfarsitul acestui an, a anuntat Patrick LeQuement, vicepresedinte producatorului auto francez. In noul centru vor lucra, intr-o prima etapa, sapte angajati, urmand ca numarul de personal sa creasca la 30 de persoane, pana in 2009. In centrul Renault de la Bucuresti vor fi efectuate lucrari de proiectare si design a modelelor auto, in timp ce operatiunile de inginerie si testare tehnica vor fi derulate intr-o alta locatie, cel mai probabil la Titu. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.