Tribunalul Bucuresti a respins ieri cererea de interventie a Asociatiei Victimelor Mineriadelor in procesul in care Miron Cozma solicita statului roman daune morale de patru milioane de euro pentru perioada de detentie executata dupa ce a fost gratia
Tribunalul Bucuresti a respins ieri cererea de interventie a Asociatiei Victimelor Mineriadelor in procesul in care Miron Cozma solicita statului roman daune morale de patru milioane de euro pentru perioada de detentie executata dupa ce a fost gratiat de fostul presedinte Ion Iliescu. Asociatia solicita instantei ca suma ceruta de Cozma sa fie achitata de Ion Iliescu, ceea ce inseamna ca, in eventualitatea cistigarii procesului, cele patru milioane de euro nu-i vor mai fi imputate lui Iliescu. Tot la termenul de ieri a fost audiat si Tudor Petre, martor propus de Cozma pentru a-si sustine pretentiile financiare. Acesta a relatat instantei cum fiica fostului lider al minerilor, Miruna, a fost nevoita sa-si cumpere un catel pentru a-si atenua sindromul de singuratate, sindrom pe care, recunoaste martorul, minora il avea si inainte de rearestarea lui Cozma. Tribunalul a fixat urmatorul termen pentru 16 aprilie, cind va fi audiat si ce-l de-al doilea martor propus de Cozma, Alexandru Stentiu. (D.P.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.