Ipoteticul aparat a devenit principalul produs la bursa zvonurilor, inlocuind iPhone-ul lui Apple.

Compania Google, care in ultimii ani si-a diversificat afacerile pentru a aduce clientilor sai servicii e-mail, editoare de text online sau harti luate prin satelit, ar putea sa dezvolte, in curind, propriul telefon mobil, relateaza Reuters.

Cu toate ca unul dintre reprezentantii Google din Spania a confirmat ca societatea „investigheaza" posibilitatea, au mai existat, in trecut, speculatii nefondate privind serviciile Google.

In urma cu peste un an, spre exemplu, au izbucnit speculatii legate de o linie proprie de PC-uri la care ar fi lucrat Google. Cu toate acestea, ceea ce s-a materializat, de fapt, in urma acestor zvonuri, a fost o suita software destinata imbunatatirii utilizarii calculatoarelor deja existente.

Samsung, data drept partenera

Speculatiile sugereaza ca Google studiaza posibilitatea de a fabrica propriul telefon mobil cu ecran lat, conexiune la Internet si la un pret scazut, si ca intentioneaza sa faca acest lucru printr-o companie asiatica, Samsung fiind perceputa in prezent drept cel mai probabil pretendent al contractului.

„Google a facut dezvaluiri la tirgul international de tehnologie CeBIT, admitind ca lucreaza la propriul telefon mobil", a declarat Richard Windsor, analist in cadrul casei de brokeraj Nomura.

„Acesta nu va fi un aparat de lux, ci un produs destinat pietei de larg consum, care are ca tinta sa aduca Google la persoanele care nu detin un PC", a precizat acesta.

Cu toate ca „Google phone" a inlocuit iPhone-ul Apple ca subiect de discutie la bursa zvonurilor, Windsor considera ca telefonul va avea un „succes limitat", pentru ca Google nu ar avea relatiile si retelele necesare pentru a atinge o scala masiva.