Liderul PSD a recunoscut ieri ca europarlamentarii social democrati contribuie cu cite 500 de euro lunar la bunastarea partidului.

Memoria ii joaca feste liderului PSD, Mircea Geoana. Daca in urma cu o zi sustinea ca nu stie nimic de vreo taxa pe care europarlamentarii PSD ar trebui sa o verse in casieria partidului, Geoana si-a reamintit, ieri, de existenta acesteia, punind totul pe seama unei confuzii. „Daca am facut o confuzie imi cer scuze, ziaristii m-au intrebat de existenta unei eurotaxe. Europarlamentarii PSD platesc o cotizatie de partid, ca orice membru, ca orice parlamentar, in functie de salariul lor", a afirmat presedintele PSD, confirmind dezvaluirile facute luni de „Cotidianul".

Cite 500 de euro de caciula

Potrivit secretarului general al PSD, Titus Corlatean, toti europarlamentarii social democrati cotizeaza la partid cu cite 500 de euro lunar, incepind cu 1 ianuarie 2007. In plus, Corlatean a afirmat ca, in functie de veniturile lunare, toti senatorii si deputatii partidului au o cotizatie lunara pentru partid mai mare decit cotizatia impusa membrilor de rind. Potrivit acestuia, valoarea cotizatiei este raportata la salariul lunar al eurodeputatilor, iar instituirea ei a fost sugerata chiar de acestia.

Liberalii, aceeasi taxa la Bucuresti si Bruxelles

Europarlamentarii liberali scapa mai ieftin decit colegii lor din PSD. Potrivit vicepresedintelui PNL Crin Antonescu, acestia nu trebuie sa achite la partid mai multi bani decit cei care sint doar parlamentari la Bucuresti. „PNL nu va cere, in nici un caz, bani de la europarlamentari. Exista insa un regim pentru toti membrii partidului - regim de cotizatii - care se aplica si tuturor parlamentarilor si care, fara a consta in sume semnificative, sint ceva mai mari decit pentru simplul membru", a declarat Antonescu. Acesta sustine totodata ca liberalii nu au perceput si nu vor percepe o taxa pentru accesul pe listele partidului la alegerile pentru PE.