Primaria Capitalei intentioneaza sa sporeasca numarul gradinitelor din Bucuresti, atit prin achizitia de imobile pe care le va transforma in gradinite, cit si prin construirea altora noi, a declarat primarul general, Adriean Videanu. „Avem doua planuri pe care le vom urmari, si anume sa achizitionam direct imobilele si sa trecem rapid la amenajarea acestora sau sa construim", a precizat Videanu. Potrivit acestuia, municipalitatea va cumpara circa opt-noua imobile vechi, situate in sectoarele 4, 5, 2 si 3, pe care le va transforma in gradinite. „In urmatoarele patru-cinci luni speram sa amenajam circa cinci dintre aceste imobile, iar gradinitele sa fie gata", a explicat Videanu.

Primarul general a precizat ca pretul pe care primaria il va plati pentru imobile este intermediat de comisia de negociere, iar primaria are drept de preemptiune privind achizitia acestora.

Ministrul Educatiei, Mihail Hardau, a declarat, la sfirsitul lunii februarie, ca in prezent exista un deficit de peste opt mii de locuri in gradinitele bucurestene, cifra fiind luata dupa cererile concrete depuse de parinti. Hardau a mai spus ca intentioneaza sa ridice aceasta problema primarului general al Capitalei, Adriean Videanu, pentru a vedea daca municipalitatea se poate implica pentru rezolvarea situatiei. (N.I.)