Selectionerul a decis ieri sa nu il cheme pe capitanul Nationalei la reunirea de astazi pentru meciul de sambata viitoare cu batavii. Jucatorul a suferit o fractura de piramida nazala acum aproape trei saptamani, in meciul castigat de Roma cu 2-0 la Lyon, iar dupa operatia de saptamana trecuta doctorii italieni i-au spus lui Chivu sa-si ia gandul de la intalnirea de la Rotterdam.
Victor Piturca a avut ieri o convorbire la telefon cu Chivu, in urma careia a ajuns la concluzia ca nu poate conta pe el la meciurile cu Olanda (24 martie, la Rotterdam) si Luxemburg (28 martie, la Piatra Neamt), din preliminariile pentru Euro 2008.
Astfel, fotbalistul nu va fi prezent astazi la reunirea lotului pe care Piturca urma sa-l definitiveze aseara, dupa incheierea partidelor etapei a 23-a din Liga I.
In conditiile renuntarii la Chivu, este sigur ca vor veni 10 jucatori din strainatate: Cosmin Contra (Getafe), Gabriel Tamas (Celta Vigo), Razvan Rat (Sahtar Donetk), Paul Codrea (Siena), Razvan Cocis (Lokomotiv Moscova), Laurentiu Rosu (Recreativo Huelva), Florentin Petre (TSKA Sofia), Daniel Niculae (AJ Auxerre), Ciprian Marica (Sahtar Donetk) si Adrian Mutu (Fiorentina).
Reunirea este programata astazi, la ora 12, la Mogosoaia, iar dupa-amiaza este programat primul antrenament. Plecarea spre Olanda este prevazuta pentru joi, la ora 15,30, iar meciul va avea loc sambata, de la ora 21,45. (B.G.)