Europa este continentul unde consumul de alcool raportat la numarul de persoane este cel mai mare din lume, se arata in raportul "Atitudinea fata de alcool" realizat in octombrie - noiembrie 2006, la nivelul Uniunii Europene.
Prin reali
Europa este continentul unde consumul de alcool raportat la numarul de persoane este cel mai mare din lume, se arata in raportul "Atitudinea fata de alcool" realizat in octombrie - noiembrie 2006, la nivelul Uniunii Europene.
Prin realizarea acestui studiu s-a dorit sa se obtina o imagine asupra obiceiurilor cetatenilor europeni in ceea ce priveste consumul de alcool si atitudinea lor fata de masurile de limitare a consumului de bauturi alcoolice. Pe langa povara bolilor generate de consumul de alcool mai sunt si consecintele negative la nivel social: violenta, huliganismul, crimele, problemele familiale, probleme la locul de munca etc. De aceea se considera ca este nevoie de o politica de actiune impotriva consumului de alcool la nivelul fiecarei tari, dar si la nivel European. Studiul a fost realizat in 25 de state membre UE, Romania si Bulgaria, Croatia si Comunitatea Turca din Cipru. Prima concluzie este ca 75% dintre cetatenii UE au declarat ca au consumat bauturi alcoolice in ultimele 12 luni. Numarul consumatorilor de alcool variaza intre 60% (Italia) si 93% in Danemarca. In ceea ce priveste Romania, 67% din repondenti au afirmat ca au consumat bauturi alcoolice in ultimele 12 luni. De asemenea, specialistii "au descoperit" ca sunt mai multi barbati (84%) decat femei (68%) care au afirmat ca au consumat alcool in ultimul an. O proportie foarte mare dintre persoanele care au studii superioare (84%) si dintre manageri (88%) au afirmat ca au consumat alcool in ultimul an.
De asemenea, o analiza pe tari, releva faptul ca cetatenii din 14 (din 25 de state membre UE) au spus ca au baut alcool o data pe saptamana in ultimele 30 de zile. Un procent de 9% dintre romani au afirmat ca beau zilnic si tot atatia au spus ca beau de 4-5 ori pe saptamana. O data pe saptamana beau 31% dintre romani, iar o data pe luna consuma bauturi alcoolice 11% dintre romani.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.