Primarul Capitalei, Adriean Videanu, a renuntat, sambata, la costum si s-a apucat de sapat, el plantand nu mai putin de 50 de pomi in curtea strandului Berceni (Sectorul 4), marcand, astfel, jumatate de secol de la infiintarea Comisiei Economice E
Primarul Capitalei, Adriean Videanu, a renuntat, sambata, la costum si s-a apucat de sapat, el plantand nu mai putin de 50 de pomi in curtea strandului Berceni (Sectorul 4), marcand, astfel, jumatate de secol de la infiintarea Comisiei Economice Europene - "principalul pilon al Uniunii Europene". "E o actiune sociala, la care particip cu placere", a spus Videanu.
Desi a renuntat la costum si a pus mana pe lopata, Videanu a tinut sa precizeze ca nu va fi vazut foarte des in tinuta de "gospodar". "Plantatul pomilor imi face placere. Insa nu ma veti vedea in cizme, la o inundatie, sa fac pe seful. Sunt oameni pregatiti pentru astfel de lucruri", a mai spus Videanu. Primarul a indemnat autoritatile locale de sector sa dea o atentie mai mare spatiilor verzi, Bucurestiul fiind deficitar din acest punct de vedere. "Chiar daca stam mai bine ca Parisul la suprafete de spatii verzi, Bucurestiul are un deficit de astfel de zone. In ultimii 15 ani, Bucurestiul a pierdut peste 700 de hectare de spatii verzi, din cele 4800, cat avea. De aceea, orice bruma de teren pe care o avem in administrare o vom transforma in loc cu verdeata. Lasand la o parte demersul aniversar, cred ca fenomenul de incalzire globala - care are efecte implacabile - trebuie contracarat, chiar prin gesturi minore, ca aceasta initiativa", a mai spus primarul general.
Taxe "un pic cam mari"
Primarul Videanu a apreciat ca taxele de 700 de lei - platite de bucurestenii a caror masini au fost ridicate de autoritatile locale ale Sectorului 3 - sunt "un pic cam mari", anuntand ca municipalitatea va interveni pentru diminuarea lor. Potrivit edilului Capitalei, Executivul municipal va supune spre aprobare Consiliului General, in prima sedinta, un proiect de hotarare privind ridicarea masinilor parcate neregulamentar. Prima-rul general a adaugat ca, pana la reglementarea activitatii de ridicare a masinilor la nivelul Capitalei, edilii Sectorului 3 pot sa desfasoare, tempo-rar, acest tip de operatiuni.
Masinile parcate neregulamentar pe artere din sectorul 3 al Capitalei sunt ridicate, incepand de la sfarsitul saptamanii trecute, de firma care a castigat licitatia organizata de Primaria Sectorului 3 pentru aceasta activitate. Soferii care nu isi vor gasi masina pe care si-au parcat-o neregulamentar pe artere ale Sectorului 3 pot sa apeleze la numarul de telefon 9854. Pentru recuperarea masinii, vor trebui sa prezinte cartea de identitate si talonul masinii si sa aiba asupra lor 700 lei noi, reprezentand taxa de ridicare (200 lei), taxa de transport (200 de lei) si taxa de depozitare pentru 24 de ore (300 de lei). Daca nu-si vor recupera masina in aceeasi zi, posesorii vehiculelor ridicate de Rosal vor trebui sa plateasca in plus cate 300 lei noi pentru fiecare 24 de ore stationate suplimentar. La acesti bani se adauga plata amenzii, care poate fi facuta ulterior, la Directia de taxe si impozite locale. (M.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.