Rectorul Universitatii Politehnica, Nicolae Robu, a prezentat actul prin care marca Politehnica este inregistrata la OSIM.

Timisorenii sint sensibili si la istoria fotbalului
local, astfel ca au iesit simbata la miting Peste 10.000 de timisoreni au iesit in strada pentru a protesta fata de decizia Tribunalului de Arbitraj pentru Sport (TAS) de a interzice marca Politehnica Timisoara in Banat. Suporterii formatiei lui Marian Iancu si-au facut incalzirea in timpul meciului pierdut de Poli cu 0-1 in fata iesenilor, afisind zeci de bannere impotriva FIFA, a italianului Claudio Zambon, care revendica palmaresul, culorile si sigla formatiei, si impotriva Federatiei Romane de Fotbal, care a fost somata sa puna in aplicare hotarirea Tribunalului de la Lausanne pina pe 23 martie. „In ‘89 am darimat un regim impreuna/Refuzam sa murim cu dreptatea in mina", „86 de ani nu se masoara in bani/Istorie si traditie mai presus de ambitie", „O ultima solutie, o noua Revolutie", „Coruptie, santaj, aceeasi destinatie: oamenii corecti din federatie", „Un pret tu ne-ai fixat si ne-ai amanetat" (n.r. - cu trimitere la patronul SC FC Politehnica, Claudio Zambon) au fost doar citeva dintre mesajele afisate de banateni. „Poli sintem noi"

Chiar daca jucatorii nu s-au ridicat la nivelul evenimentului, „marea" de alb-violet a inaintat spre Piata Operei, unde acum 17 ani s-a nascut Revolutia, iar la balconul Operei au postat un afis imens pe care scria „Poli sintem noi". In timp ce patronul Marian Iancu i-a convocat la o sedinta pe jucatori chiar pe terenul unde pierdusera cu 0-1 in fata Politehnicii Iasi, oficialitatile locale au tinut sa fie alaturi de suporteri, luind pe rind cuvintul de la balconul Operei. „Daca jucatorii ar pune linga munca lor 1% din pasiunea voastra, nu le-ar sta nimeni in cale", a declarat viceprimarul Adrian Orza, sustinut de presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, si de rectorul Universitatii, Nicolae Robu, care a prezentat actul prin care marca Politehnica este inregistrata la OSIM.

Zambon fuzioneaza

Dincolo de protestul fanilor, potrivit NewsIn, italianul Claudio Zambon s-ar fi inteles cu patronul lui FC National, Constantin Iacov, pentru ca echipa Poli Timisoara, din Liga a III-a, sa fuzioneze cu FC National si sa cumpere un loc in Liga I. Cel mai probabil, viitoarea echipa, care se va numi Progresul Timisoara, ar urma sa joace in orasul banatean.

Sursa video: Realitatea Tv