Anchetatorii americani au descoperit o retea infractionala, supranumita Divizia 39, care sustine financiar stilul luxos de viata al familiei dictatorului Kim Jong-Il, realizand transferuri de mii de dolari prin fosta colonie portugheza Macau, relatea
Anchetatorii americani au descoperit o retea infractionala, supranumita Divizia 39, care sustine financiar stilul luxos de viata al familiei dictatorului Kim Jong-Il, realizand transferuri de mii de dolari prin fosta colonie portugheza Macau, relateaza presa americana.
Reteaua se ocupa de falsificarea dolarilor americani, de vanzarea de arme, contrabanda cu amfetamine, producerea de medicamente contrafacute pentru export, contrabanda cu tigari. Agentiile americane au apreciat ca gruparea a strans peste cinci miliarde de dolari in valuta. Banii stransi sunt folositi pentru cumpararea vinului de Bordeaux, preferat de dictator, sau a unor DVD-uri "decadente", precum si pentru calatoriile familiei si educatia celor doi fii ai sai, care urmeaza cursurile unei scoli din Elvetia. Statele Unite nu au dat publicitatii aceste descoperiri de teama intreruperii negocierilor cu Phenianul si aliatul sau, China, dar informatiile au aparut saptamana trecuta, intr-un raport adresat Congresului de catre anchetatori. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.