Baxi Romania, unul dintre actorii importanti pe piata industriei termotehnice autohtone, estimeaza ca pretul centralelor termice va creste cu aproximativ 10% anul acesta. Majorarea, operata deja de catre distribuitorii din piata, este determinata de
Baxi Romania, unul dintre actorii importanti pe piata industriei termotehnice autohtone, estimeaza ca pretul centralelor termice va creste cu aproximativ 10% anul acesta. Majorarea, operata deja de catre distribuitorii din piata, este determinata de cresterea cotatiilor mondiale la otel si cupru. Odata cu aderarea la UE, este de asteptat ca si tarifele serviciilor adiacente, de montare si service, sa creasca - tot cu 10% - pentru a se alinia la cele din spatiul comunitar. "Desi in ultimii doi ani centralele termice s-au ieftinit cu 20% datorita presiunilor concurentiale interne, aceasta tendinta nu poate fi mentinuta", a declarat Sever Scarlat, directorul general al firmei intr-un comunicat. Baxi Romania mai apreciaza ca piata de centrale va creste cu 10% in 2007, in principal ca urmare a dezvoltarii a noi proiecte imobiliare. In 2006 au fost vandute in Romania aproximativ 150.000 de unitati. Grupul Baxi are o cifra de afaceri de 1,5 miliarde de euro in 2006 si vanzari anuale de peste un milion de centrale la nilvel mondial. (G.R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.