Presedintele si premierul au avut o noua runda de contre politice prin intermediul undelor. De aceasta data, la nivel international.

Traian Basescu (foto) si Calin Popescu Tariceanu s-au atacat reciproc pe teme deja consacrate in doua interviuri difuzate joi seara de BBC, intr-o emisiune a Serviciului Mondial.

Seful statului s-a aratat nemultumit de „colaborarea dintre premier si opozitie", care „duce la blocajul reformelor". „In ultimele luni, activitatea opozitiei s-a intensificat cu ajutorul premierului. Am trimis doua milioane de dosare ale Securitatii Consiliului care studiaza aceste documente si am condamnat crimele comunismului in decembrie 2006. Atunci, lupta dintre mine si fostele structuri a devenit fatisa. Din nefericire, premierul a ajuns un partener al structurilor cu pricina." Premierul a raspuns ca presedintele se comporta „ca un sef de stat al unei foste republici sovietice" si si-a exprimat regretul ca a „acceptat atitudinea presedintelui pentru prea multa vreme". „A fost bine pentru tara, n-a fost bine pentru mine si pentru partidul meu", a spus liderul PNL.

„Presedintele va fi din ce in ce mai izolat"

Seful statului a avertizat ca nu va fi „partenerul acelor politicieni care vor sa mentina sistemul creat dupa Revolutie". La rindul sau, seful Executivului a fost de parere ca „presedintele va fi din ce in ce mai izolat".

Daca Basescu a spus ca „Guvernul are aceeasi structura ca pe timpul administratiei PSD", Tariceanu i-a replicat ca „Presedintia nu se pronunta in privinta activitatii Executivului, ci doar Parlamentul".