Statele Unite intentioneaza sa trimita prima brigada la bazele din Romania si Bulgaria in cursul verii anului 2007, a declarat miercuri seful comandamentului armatei americane din Europa (EUCOM) in timpul unei audieri in Congres, relateaza site-ul Departamentului american de Stat, preluat de Mediafax.
Primul contingent din Germania, regimentul 2 Cavalerie Stryker, urmeaza sa fie dislocat in estul Europei in cursul verii 2007, le-a comunicat generalul Craddock congresmenilor americani.
Generalul Bantz Craddock, comandantul suprem al trupelor aliate NATO si seful comandamentului european din cadrul armatei europene, a declarat in fata Comisiei pentru Fortele Armate ca analizeaza in prezent o decizie anterioara privind retragerea a peste 40.000 de militari americani din Europa in cursul urmatorilor ani. Numarul trupelor din cadrul EUCOM urmeaza sa scada de la 112.000 la 70.000, intr-o prima faza prin transferarea brigazilor din Germania catre baze de pe teritoriul american.
EUCOM va infiinta un comandament pentru zona de est a Europei, Joint Task Force-East, cu baze in Romania si Bulgaria, unde vor fi mobilizati intre 2000 si 3000 de militari americani.
Aceste trupe vor fi inlocuite la interval de cateva luni, familiile lor ramanand la bazele din Germania. (G.D.)