Romancele si ucrainencele aleg sa lucreze in Italia in cautarea unui trai mai bun si din dificultatea gasirii unui loc de munca in tara de origine, arata un studiu realizat de Centrul Italian de Studii de Politica Internationala din Roma, citat de Re
Romancele si ucrainencele aleg sa lucreze in Italia in cautarea unui trai mai bun si din dificultatea gasirii unui loc de munca in tara de origine, arata un studiu realizat de Centrul Italian de Studii de Politica Internationala din Roma, citat de Realitatea.net.

Potrivit studiului, cele mai multe romance muncesc in Torino si in Roma, intrecindu-le ca numar pe colegele lor din Ucraina. In schimb, compatrioatele noastre sint mai tinere decit ucrainencele, avind o virsta medie de 37 de ani. Ele spun ca au luat calea Italiei pentru a le asigura un viitor mai bun copiilor lor, motiv pentru care stau doar doi-trei ani in strainatate, timp suficient pentru a stringe banii necesari pentru studiile celor mici. In aceasta privinta, cercetatorii arata ca muncitoarele din ambele tari trimit acasa sume mari pentru meditatii si pentru activitatile extrascolare ale copiilor. Totodata, studiul precizeaza ca romancele din Focsani prefera Roma, in timp ce femeile din nord-estul Romaniei tinjesc dupa Torino. (I.D.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.