Mai multi consilieri generali ai Aliantei DA din Bucuresti recunosc ca au dat bani pentru campania electorala la alegerile locale din 2004, insa spun ca sumele nu au fost o conditie pentru inscrierea pe lista de candidati. Prefectul Capitalei Mioara
Mai multi consilieri generali ai Aliantei DA din Bucuresti recunosc ca au dat bani pentru campania electorala la alegerile locale din 2004, insa spun ca sumele nu au fost o conditie pentru inscrierea pe lista de candidati. Prefectul Capitalei Mioara Mantale si viceprimarul Razvan Murgeanu recunosc si ei ca au cotizat la campanie, dupa ce Elena Udrea a dezvaluit, unui cotidian central, ca a dat 5000 de euro, pentru "a-si plati locul" de consilier la PMB.
Perceptorul Blaga
Secretarul executiv al PD Elena Udrea (foto) a recunoscut, intr-un interviu acordat unui cotidian central, ca "taxa" pentru un loc pe listele Aliantei DA la Consiliul General al Municipiului Bucuresti la alegerile din 2004 a fost de 5000 de euro. Intrebata cum se face ca Theodor Stolojan a pus-o asa rapid pe listele de consilieri pentru Primaria Generala, chiar in vara lui 2004, desi abia intrase in partid, Elena Udrea a raspuns: "Nu erau foarte multi doritori sa intre pe liste, pentru ca taxa era de 5000 de euro la Primaria mare si 3000 de euro la sectoare. Ca mine si-au platit locul toti colegii care au candidat. La Sectorul 2 am avut sustinerea tuturor colegilor, dar eram doar pe locul 9", potrivit unor surse din Alianta, citate de Mediafax, toti candidatii PNL-PD Consiliul General si cei pentru consiliile sectoarelor au cotizat cu sume de cateva mii de euro fiecare, sub forma de donatii pentru campania electorala. Potrivit surselor citate, strangerea banilor s-a facut la Bucuresti sub coordonarea actualului secretar general al democratilor, Vasile Blaga, iar in tara sub cea a lui Cozmin Gusa, in prezent presedintele PIN.
Udrea zice ca s-a exprimat gresit
Elena Udrea a nuantat ieri declaratia referitoare la taxa cu care si-a platit locul pe lista, spunand ca s-a facut o intrerpretare "tendentioasa" a ceea ce a vrut, de fapt, sa spuna. "Declaratia mea nu este una noua si este una absolut corecta. Ma refeream nu neaparat la o taxa - poate ca exprimarea mea a fost gresita, ma refeream la o contributie absolut legala si oficiala care este stabilita pentru candidatii de pe listele Consiliului General al Municipiului Bucuresti", a explicat Udrea, precizand ca a primit chitanta pentru suma pe care a achitat-o.
Mantale si Murgeanu au cotizat si ei
Prefectul Capitalei, Mioara Mantale, a recunoscut ieri, pentru Mediafax, ca a cotizat si ea la campania electorala din 2004. "Nici nu eram nominalizata cand m-am oferit sa dau o suma de bani pentru campanie. Suma a fost mica. Deci nu mi s-a impus. Nu mai stiu, cred ca am dat vreo suta de milioane (lei vechi - n.r.), adica vreo 3000 de euro. Dar nu pentru a fi pe liste si nu mi s-a impus o suma. Si am si chitanta, cred. Atunci eram candidati din partea Aliantei. Dar, in momentul acela eram pe lista de propuneri de la sector", a spus Mantale, fost consilier al Aliantei la PMB. La randul sau, viceprimarul Capitalei, Razvan Murgeanu, a admis ca a dat "niste bani" pentru campanie, in suma de "1000 de euro sau de dolari". Florin Bumbas, consilier general fost PNL, in prezent PLD, a admis ca Elena Udrea are dreptate si "cam asta e suma" (n.r. - 5000 de euro). Bumbas explica insa ca treaba sta cam "pe dos" de cum a spus Elena Udrea. "S-au stabilit niste sume pentru participarea la alegeri. Ca alegerile astea trebuie sustinute si ele de cineva. Sustinute cu bani. Eu am platit 6000 de euro. Chiar mai mult. Am platit si pentru sector, am platit si pentru Capitala. Dar aceasta suma a fost stabilita ca o contributie a mea la campanie. Insa fusesem numit deja", a explicat consilierul. (C.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.