Municipalitatea a inceput demersurile pentru contractarea unui imprumut de 300 milioane de euro de pe piata internationala de capital, estimand ca jumatatea de miliard de euro - din eurobonduri - se va cheltui pana la sfarsitul lunii mai, a anuntat,
Municipalitatea a inceput demersurile pentru contractarea unui imprumut de 300 milioane de euro de pe piata internationala de capital, estimand ca jumatatea de miliard de euro - din eurobonduri - se va cheltui pana la sfarsitul lunii mai, a anuntat, joi, primarul general Adriean Videanu. "Legat de emisiunea de eurobonduri, dupa previziunile bugetare banii vor fi cheltuiti integral la sfarsitul lunii aprilie - inceputul lunii mai.
Pentru continuarea investitiilor, avem nevoie de un alt imprumut extern, de 300 milioane de euro. Intreaga suma va fi investita in infrastructura orasului", a afirmat Videanu. Potrivit edilului Capitalei, municipalitatea a inceput deja demersurile pentru contractarea imprumutului. "In bugetul pe 2007 am prevazut si un buget al imprumuturilor pe care intentionam sa le facem. In momentul de fata cautam cele mai convenabile solutii pentru obtinerea acestui credit", a mai spus Videanu. Edilul Capitalei a tinut sa infirme "unele aprecieri" formulate de "unii specialisti" privind modul in care municipalitatea a gestionat jumatatea de miliard de euro rezultata din emisiunea de obligatiuni Bucuresti. "Am vazut unele aprecieri cum ca tinem banii in banci, fara sa-i cheltuim. Sigur, pentru a utiliza eficient banul public nu trebuia sa stau cu el pe fondul de trezorerie, unde nu iau dobanda. Il tin eficient, in niste plasamente, dar asta nu inseamna ca nu se cheltuiesc", a explicat Videanu. (M.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.