CSM a luat act de incetarea mandatului procurorului Marian Sintion la conducerea DGA.

Sedinta de ieri a Consiliului Superior al Magistraturii a fost marcata de o serie de delegari sau revocari in rindul procurorilor. Marcel Simpetru
CSM a luat act de incetarea mandatului procurorului Marian Sintion la conducerea DGA.

Sedinta de ieri a Consiliului Superior al Magistraturii a fost marcata de o serie de delegari sau revocari in rindul procurorilor. Marcel Simpetru (foto), fostul prim-adjunct al procurorului general al Romaniei din vremea lui Ilie Botos, a cerut si a primit avizul CSM pentru a fi detasat la Parlament, ca expert al Comisiei de Aparare a Ordinii Publice si Sigurantei Nationale de la Camera Deputatilor.

Un alt "fost", Marian Sintion, proaspat demisionar de la DGA, a primit acordul CSM pentru transferul inapoi la DIICOT, in cadrul Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie. In locul sau, CSM a aprobat detasarea la DGA a procurorului Irinel Paun, care a fost propus de ministrul de Interne, Vasile Blaga, la conducerea directiei.

Presedintele Curtii de Apel Craiova, Costel Dragut, va prelua temporar locul judecatorului Iulian Gilca in CSM, ca urmare a cererii de pensionare inaintate ieri plenului Consiliului.

Mai putin norocosi au fost cei cinci candidati la functia de judecator al celei mai importante instante: Mariana Ghena (Curtea de Apel Galati), Dumitru Mironcea (CA Bucuresti), Floarea Grosu (CA Tirgu-Mures), Doru Mercan (CA Pitesti) si procurorul Victor Jitarasu Cornoiu, ale caror candidaturi au fost respinse. In consecinta, cele trei pos-turi de judecator scoase la concurs de instanta suprema vor ramine neocupate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.