Premierul Tariceanu sustine ca ministrul Justitiei a adus amendamente la legea ANI inainte de a fi depusa la Parlament, desi Executivul adoptase o forma finala. Ministrul Macovei (foto) a replicat ca doar Secretariatul General al Guvernului are compe
Premierul Tariceanu sustine ca ministrul Justitiei a adus amendamente la legea ANI inainte de a fi depusa la Parlament, desi Executivul adoptase o forma finala. Ministrul Macovei (foto) a replicat ca doar Secretariatul General al Guvernului are competenta de a inainta Parlamentului, spre adoptare, acte normative.
Monica Macovei este singurul ministru care si-a permis sa schimbe substantial un act normativ fata de forma stabilita in Guvern, prin modificarile introduse la Legea ANI dupa ce proiectul a fost aprobat de principiu de catre Executiv, a declarat ieri premierulu Tariceanu. "Cu toata raspunderea, va pot spune ca singurul ministru care si-a permis asa ceva este Macovei. E vorba de Legea de organizare si functionare ANI, care a avut parte de o dezbatere inainte de aprobarea proiectului de lege trimis in Parlament. Un lucru am convenit in Guvern si altceva s-a intamplat ulterior pentru ca am acordat incredere doamnei Macovei sa faca modificarile necesare dupa ce am aprobat proiectul, de principiu, la nivelul Guvernului intr-o forma si ulterior a suferit modificari, dupa ce aceste lucruri au fost convenite in forma trimisa la Parlament", a spus Tariceanu, citat de Mediafax. El a explicat ca Secretariatul General al Guvernului nu modifica astfel actele normative, in afara unor "greseli birocratice", in pofida declaratiilor Monicai Macovei, si a precizat ca nu este prima data cand ministrul Justitiei lanseaza afirmatii nejustificate.
Mentionam ca seful SGG, Radu Stroe (PNL), i-a spus ministrului Justitiei, Monica Macovei (PD), in sedinta Guvernului, ca ii va cere public demisia pentru ca trateaza ministrii "ca pe niste hoti si ticalosi", in discutie intervenind si Laszlo Borbely (UDMR) care a aratat ca Executivul trebuie sa fie solidar.
Macovei dezminte
Ministrul Justitiei Monica Macovei nu a modificat nici un act normativ adoptat de Guvern si nici nu are competente, potrivit legii, sa transmita actele normative la Parlament, informeaza printr-un comunicat Biroul de presa al Ministerului Justitiei. Sursa citata arata ca, potrivit articolului 23 alineatele d si e din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea si prezentarea proiectelor de acte normative spre adoptare, Secretariatul General al Guvernului este singurul competent sa transmita actele normative adoptate de Guvern Parlamentului sau spre publicare in Monitorul Oficial. "Proiectul de lege privind infiintarea Agentiei Nationale de Integritate a fost transmis Camerei Deputatilor si Senatului in data de 14 iulie 2006, prin adrese ale Secretariatului General al Guvernului, semnate de ministrul Radu Stroe, si nu de ministrul Justitiei, Monica Macovei. Tot in data de 14 iulie 2006, ministrul Justitiei a fost informat, prin adresa oficiala, de catre ministrul delegat pentru relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu, ca ?in conformitate cu prevederile art.76 alin 3 din Constitutie, Guvernul a transmis Senatului, spre dezbatere si adoptare, cu procedura de urgenta, proiectul de lege privind infiintarea Agentiei Nationale de Integritate", se arata in comunicatul MJ.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.