Acest "leopard" se hraneste cu maimute, caprioare si porci salbatici si a fost descoperit in adancurile padurilor din Borneo.
Multa vreme s-a crezut ca este vorba despre leoparzii cu pete care traiesc in partea de sud-est a Asiei, insa dupa ce
Acest "leopard" se hraneste cu maimute, caprioare si porci salbatici si a fost descoperit in adancurile padurilor din Borneo.
Multa vreme s-a crezut ca este vorba despre leoparzii cu pete care traiesc in partea de sud-est a Asiei, insa dupa ce s-au efectuat o serie de analize genetice s-a descoperit ca aceasta "pisica uriasa" din Borneo este de fapt o alta specie.
Cercetatorii au numarat cel putin 40 de diferente intre ADN-ul celor doua feline, ceea ce inseamna ca cele doua animale se diferentiaza ca leul de tigru.
Unele diferente sunt vizibile cu ochiul liber, cum ar fi petele care sunt mai intunecate si mai mici la exemplarul cunoscut deja. De asemenea, "pisica" din Borneo are blana mai inchisa la culoare decat "varul" ei. Dr. Andrew Kitchener, de la Muzeul National din Scotia, a declarat ca "in momentul in care ne-am apucat sa comparam cele doua feline, a fost clar ca ne aflam in fata a doua specii diferite. Este incredibil ca nu am observat acest lucru pana acum". (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.