Stadionul "Lia Manoliu" va fi reconstruit de asocierea de firme Astaldi (Italia) - Max Bogl (Germania), consortiu declarat castigator, ieri, de comisia de licitatie a Primariei Capitalei, lucrarile de refacere urmand sa inceapa in primavara acestu
Stadionul "Lia Manoliu" va fi reconstruit de asocierea de firme Astaldi (Italia) - Max Bogl (Germania), consortiu declarat castigator, ieri, de comisia de licitatie a Primariei Capitalei, lucrarile de refacere urmand sa inceapa in primavara acestui an.
Primaria Capitalei si Guvernul Romaniei aloca 170 de milioane de euro pentru construirea unui stadion de fotbal si a unuia de atletism in Complexul Sportiv "Lia Manoliu", a precizat primarul general, Adriean Videanu. Timp de cateva luni, o comisie de experti a efectuat un studiu de amplasament pentru realizarea unui nou stadion de fotbal, a mentionat primarul general, singura varianta fiind modernizarea actualului Complex Sportiv "Lia Manoliu". "In complexul Lia Manoliu se vor realiza doua investitii: un stadion specific pentru fortbal si unul, separat, pentru atletism. Municipalitatea va primi si terenul unde se afla turnul de parasutisti, de la Ministerul Transportului. Pentru acea locatie avem deja pregatite sumele pentru construirea stadionului de atletism", a mai spus Videanu.
Edilul Capitalei a mai spus ca stadionul de fotbal din Complexul Sportiv "Lia Manoliu" nu poate fi modernizat pe structura actuala. "Vom construi doua stadioane: unul pe actualul amplasament, specific de fotbal, cu 52.000 de locuri si, alaturi, un stadion de atletism cu 12.000 de locuri, specific activitatilor de atletism de toate genurile", a precizat Videanu. Lucrarile de modernizare a complexului Lia Manoliu vor incepe in primavara acestui an. (M.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.