La numai citeva ore dupa ce a primit avizul CSM, noul sef al DGA a fost investit in functie de ministrul de Interne, Vasile Blaga.

Procurorul Irinel Paun a fost investit ieri in functia de director al Directiei Generale Anticoruptie din MAI de catre ministrul Vasile Blaga, in prezenta membrilor Comitetului Strategic al DGA si a politistilor anticoruptie. Ministrul ne-a declarat ca, in decurs de trei luni, cit le-a dat termen politistilor de la Corpul de Control, acestia trebuie sa faca anchete riguroase in toate cele 1.600 de cazuri de politisti care si-au cumparat case de la MAI.

„Se va face o ancheta"

Intrebat daca a intervenit pentru consilierul sau, Alexandru Boer (care nu face parte din corpul politistilor), pentru ca acesta sa ia o locuinta de la minister, si daca este corect ca acesta sa o cumpere in detrimentul altor politisti, Blaga a raspuns: „Nu l-am ajutat. Se va face o ancheta, pentru a se stabili daca a luat-o in mod corect". Ministrul a mai afirmat ca toti cei care au obtinut ilegal locuinte de la minister vor fi sanctionati potrivit legii, dar si pe cale administrativa. Referitor la declaratia premierului, ca, daca va considera necesar, va dispune o verificare a situatiei de catre Corpul de Control al Guvernului, Blaga a spus ca este „extrem de corecta".

Primul-ministru afirmase ieri ca se va informa cu privire la sedinta in care fostul sef DGA l-a acuzat pe ministrul Blaga ca ar fi intervenit pentru a stopa o ancheta ce il privea pe seful Jandarmeriei Romane.