Grupul american General Motors Corp, cel mai mare producator de autovehicule din lume, si-a propus anul 2010 ca data-tinta pentru lansarea unui automobil care va functiona exclusiv pe baza de electricitate, a declarat, marti, vicepresedintele General
Grupul american General Motors Corp, cel mai mare producator de autovehicule din lume, si-a propus anul 2010 ca data-tinta pentru lansarea unui automobil care va functiona exclusiv pe baza de electricitate, a declarat, marti, vicepresedintele General Motors, Bob Lutz, transmite Reuters. Potrivit acestuia, principala incertitudine in legatura cu Chevrolet Volt, un concept prezentat de GM in ianuarie, este posibilitatea de a dezvolta baterii litiu-ion sigure si eficiente din punct de vedere economic. Bob Lutz a precizat ca un prototip Volt este asteptat pentru sfarsitul anului 2007, urmand ca, in premiera, GM sa dezvaluie presei cea mai mare parte a procesului de dezvoltare a noului model. "Ne-am propus ca data-tinta anul 2010. Daca vom putea sau nu sa respectam aceasta data nu putem aprecia deoarece este vorba de un program special pentru noi", a declarat Bob Lutz, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.