Taxa de prima inmatriculare este o taxa pe viciul celor saraci, care nu isi permit masini noi si care trebuie sa suporte si aceasta cheltuiala, considera reprezentantii a doua ONG-uri din Constanta, care au demarat o campanie publica, cu scopul de a
Taxa de prima inmatriculare este o taxa pe viciul celor saraci, care nu isi permit masini noi si care trebuie sa suporte si aceasta cheltuiala, considera reprezentantii a doua ONG-uri din Constanta, care au demarat o campanie publica, cu scopul de a determina Guvernul sa renunte la taxa auto.
Solidaritatea Civica si Organizatia de Investigatii Jurnalistice (OIJ) vor incepe astazi in muncipiu si pe Internet strangerea de semnaturi pentru anularea taxei. Voluntarii care se vor afla pe strazile din oras vor purta insemne distinctive impotriva taxei de prima inmatriculare si vor completa tabele cu semnaturile constantenilor care se alatura acestui demers. Ei vor purta discutii si cu parlamentarii constanteni si se va lua legatura si cu alte ONG-uri din tara care doresc sa se alature acestei campanii. Vicepresedintele OIJ, Mihai Rotaru, a declarat ieri ca, desi subiectul nu este unul nou, incapatanarea autoritatilor centrale de a o mentine, in ciuda avertismentelor Uniunii Europene porneste de la interese economice si politice. Actiunea va continua in urmatoarele luni cu atacarea in contencios administrativ a deciziilor Guvernului pe aceasta problema. Daca rezultatul nu va fi cel scontat, va fi sesizata Curtea Europeana de Justitie unde exista certitudinea de castig mai ales ca mai exista precedente in cazul altor tari. (Gilda POPA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.