Autoritatile locale din orasul de pe Bega au trimis o scrisoare catre secretarul general al Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, prin care solicita dreptate in cazul palmaresului Politehnicii Timisoara. Scrisoarea este semnata de primarul
Autoritatile locale din orasul de pe Bega au trimis o scrisoare catre secretarul general al Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, prin care solicita dreptate in cazul palmaresului Politehnicii Timisoara. Scrisoarea este semnata de primarul Gheorghe Ciuhandu, viceprimarul Adrian Orza (foto), presedintele Consiliului Judetean Timis - Constantin Ostaficiuc si rectorul Universitatii Politehnica - Nicolae Robu.
"Am fost surprinsi de vestea ca FCU Politehnica Timisoara Invest SA nu mai poate folosi palmaresul, numele si emblema clubului local de fotbal. Noi sprijinim toti pasii legali pe care oficialii clubului ii fac la toate instantele legale pentru a-si recupera identitatea. <<Poli>> este doar una: echipa care joaca pe Stadionul <<Dan Paltinisanu>>, acompaniata cu cantece si urale de catre suporteri, sprijinita de oficialitatile locale si judetene si de Universitatea Politehnica Timisoara si nu este echipa reprezentata de Zambon, o echipa care joaca la sute de kilometri de orasul nostru. <<Poli>> si culorile sale sunt legate indisolubil de Timisoara. O hotarare judecatoreasca a tribunalului Timis a stabilit ca Zambon nu detine palmaresul lui <<Poli>> si, ca atare, ultima decizie a comisiilor FRF s-a bazat pe aceasta hotarare. Noi va rugam insistent sa reanalizati decizia dumneavoastra si sa luati o decizie in favoarea sportului si a fair-play-ului, sa luati in considerare toate probele si sa judecati limpede, legal si moral aceasta problema foarte importanta pentru noi", se arata in scrisoarea citata. Adrian Orza, viceprimarul Timisoarei, a declarat ca "cei de la TAS au fost fie dezinformati, fie in necunostinta de cauza". Orza a adaugat ca declaratia lui Iancu privind retragerea de la <<Poli>> a fost una de moment, "data la nervi si presiune". (MIG)
Kassai ii raspunde dur lui Iancu
Secretarul general al FRF a raspuns ieri, prin intermediul site-ului oficial al federatiei, acuzelor care i-au fost aduse de presedintele lui "Poli" Timisoara, Marian Iancu, spunand ca nu il va da in judecata pentru ca in cazul oficialului gruparii banatene "reeducarea reprezinta o utopie". Marti, Marian Iancu l-a numit "monument de minciuna, un escroc" pe Kassai , dupa ce FRF a anuntat ca va pune in aplicare decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne in cazul palmaresului Politehnicii Timisoara. TAS a dat dreptate, pe 5 decembrie 2006, clubului patronat de italianul Claudio Zambon in litigiul cu gruparea prezidata de Marian Iancu. "Daca aceasta afirmatie ar fi fost enuntata de un adevarat om de fotbal din Timisoara, aceasta ar fi constituit o problema pentru mine. Atunci cand fraza de mai sus este rostita de un om cu un comportament si cu un limbaj de <<Rahova>>, nu exista motive de ingrijorare. Nu voi apela la justitie, considerand ca, in cazul domniei sale, reeducarea reprezinta o utopie", spune Kassai pe site-ul oficial al FRF. (MIG)
Mesaj CVUCS pentru fanii din Banat
"Comando Viola Ultra Curva Sud", cea mai importanta parte a galeriei timisorene, a transmis ieri, pe site-ul "violamania.ro", un mesaj catre toti sustinatorii echipei. "Din pacate, clubul nostru trece din nou prin momente delicate. Un escroc venetic, condamnat in propria tara, cu largul concurs <<dezinteresat>> al unor functionari romani, sfideaza in continuare deciziile definitive ale justitiei romane, sfideaza un oras intreg, sfideaza o institutie academica (...) si-si aroga drepturi pe care nu le are. Odata in plus, suporterii trebuie sa ia atitudine! Odata in plus trebuie sa aratam intregii lumi ca Politehnica exista in Timisoara de 86 de ani, ca a fost si este simbolul acestui oras (...). Veniti sambata cu totii la meci! Aduceti fiecare un steag alb-violet al Politehnicii! Fluturati-l in continuu pe tot parcursul partidei! Si dupa meci sa mergem cu totii in Piata Operei. Sa ne adunam acolo unde s-au strans timisorenii cand au avut ceva de spus! Sa ne sutnem cauza asa cum stim si putem sa o facem!", se arata in mesajul CVUCS. (MIG)
"Poli" intre retragere si dezafiliere
Daca FRF va aplica pana la 23 martie (termen-limita stabilit de FIFA) decizia TAS in cazul legat de palmaresul Politehnicii Timisoara, gruparea din Liga I, prezidata de Iancu, are doua variante. Prima ar fi aceea a acceptarii deciziei, caz in care va trebui sa plateasca despagubiri, sa-si schimbe numele, culorile, imnul si logo-ul (aici apare insa o problema, deoarece statutul FRF prevede ca denumirea unui club se poate face doar in pauza dintre campionate!). A doua ar fi sa nu ia in considerare decizia, dar in acest caz risca excluderea din campionat si dezafilierea de la FRF, conform Statutului FRF si Regulamentului de aplicare a Statutului. Deocamdata, Iancu a declarat ca va demisiona de la "Poli" si ca BkP isi va retrage sprijinul financiar, si a precizat ca va retrage echipa din campionat in cazul aplicarii deciziei TAS. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.