Bursa a incheiat ziua de ieri in revenire, situandu-se in scadere cu 1,57%, dupa ce in prima parte cotatiile au fost in coborare cu pana la 3%. "A fost o scadere mai accentuata pe sectorul financiar pe toate pietele internationale, care s-a transmis
Bursa a incheiat ziua de ieri in revenire, situandu-se in scadere cu 1,57%, dupa ce in prima parte cotatiile au fost in coborare cu pana la 3%. "A fost o scadere mai accentuata pe sectorul financiar pe toate pietele internationale, care s-a transmis si la noi. Cred ca BRD a fost cea mai afectata pentru ca este prima tinta pentru un strain care vrea sa investeasca in actiuni financiare la Bucuresti, iar astazi strainii au vandut agresiv in piata", a declarat presedintele firmei de consultanta financiara KTD Invest, Iulian Panait, transmite Mediafax. Banca Comerciala Carpatica a coborat cu 7,26%, ajungand la 57,5 bani pe titlu, in conditiile unor tranzactii de 1,48 milioane de lei. "Avand in vedere ca indicii burselor din Statele Unite au cazut cu circa 2% in ultima sedinta, iar pietele asiatice au pierdut aproximativ 3%, era de asteptat o astfel de reactie a investitorilor si la Bucuresti, care confirma corelatia din ce in ce mai stransa din ultima perioada", a mai spus Panait. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.