Candidatul dreptei franceze a impartit frateste 775.000 de euro din banii publici cu o firma de constructii, pe cind era primarul unei suburbii de lux a Parisului.

Publicatia satirica „Le Canard Enchainé" si-a reinnoit atacurile la adresa lui Nicolas Sarkozy, aratind ca, in 1997, acesta a acordat firmei de constructii Lasserre o reducere de 775.000 de euro la cumpararea unui teren in suburbia pariziana Neuilly-sur-Seine. Sarkozy, care a fost primar in Neuilly-sur-Seine intre 1983 si 2002, este acuzat ca ulterior a cumparat un imobil, construit pe terenul respectiv, beneficiind de o reducere de 300.000 de euro din partea firmei Lasserre. Apartamentul, un duplex cu sase camere situat pe malul Senei, l-a costat pe candidatul la presedintie in jur de 800.000 de euro. In 2006, Sarkozy l-a vindut cu nu mai putin de doua milioane de euro.

Ars in sondaje

Sarkozy a declarat imediat ca se considera calomniat de publicatia franceza. In apararea sa, el invoca o scadere a pretului pe piata imobiliara in 1997. Scandalul dauneaza grav imaginii lui Sarkozy, care a aratat ca militeaza pentru „o Franta ireprosabila din punct de vedere moral". Totodata, Sarkozy a declarat, in februarie, ca ar cumpara o locuinta pentru familia sa, daca ar cistiga la loto, intrucit in acest moment locuieste cu chirie. In acest moment, candidatul dreptei conduce in sondaje, cu 28% din intentiile de vot, urmat la doua procente de socialista Ségolène Royal si de centristul François Bayrou, cu 22%.