Dupa 16 ani de casnicie, miliardarul Roman Abramovici se desparte de sotia sa si de 10% din avere.

Desi legislatia rusa prevede impartirea egala a averii dobindite de soti in timpul casniciei, sentinta pronuntata marti de un tribunal din Rusia a acordat sotiei doar 1,5 miliarde de dolari din averea de peste 15 miliarde a magnatului rus. Roman si Irina Abramovici s-au casatorit in 1991, inainte ca afaceristul sa intre in topul miliardarilor rusi, si au impreuna cinci copii. „Domnul si doamna Abramovici au divortat in Rusia si au cazut de acord asupra aspectelor privind copiii si a celor financiare", se arata intr-un comunicat al purtatorului de cuvint al magnatului, citat de Reuters. Irina Abramovici a fost stewardesa a Aeroflot, companie pe care Roman Abramovici a cumparat-o in anii ’90. Roman Abramovici a mai trecut prin experienta unui divort, in 1990, cind s-a despartit de prima lui sotie, Olga.

Ban la ban trage

Abramovici, in virsta de 40 de ani, a fost vazut tot mai des in compania Dariei Zhukov, care a avut de curind o legatura cu tenismanul rus Marat Safin, ea fiind considerata adevarata vinovata pentru divortul sotilor Abramovici.

Daria este fiica miliardarului Alexander Zhukov, despre care cotidianul rusesc „Mosnews" relateaza ca a fost unul dintre capii mafiei ruse, implicat in vinzarea ilegala de arme catre liderii militari croati, in timpul razboiului din Bosnia. Zhukov a fost inchis timp de sase luni, insa apoi a fost eliberat de justitia rusa, iar acum detine cetatenie britanica.